30 metriä korkea torni romahti – vaikutti 7000:ään ihmiseen

Jyväskylän vedenjakelu on saatu normaaliksi koko sillä alueella, joka lauantaiaamuna oli vedettömänä tai kärsi paineen alenemisesta Kangasvuoren vesisäiliön romahduksen ja putkirikon takia.

Jyväskylän Energian mukaan tilanne vaikutti noin 7 000 ihmisen veden saantiin. Vedettömä oli kotitalouksia Kangasvuoressa, Sulussa, Kangaslammella ja Huhtasuolla. Vedenjakelupiste järjestettiin Kaakkolammen uimarannan parkkialueelle, jossa se päättyi kello 13.

Kangasvuoren noin 30 metriä korkea vesisäiliö romahti lauantaiaamuna hieman kello 6:n jälkeen. Romahtaneesta vesitornista levisi maahan noin 2 000 kuutiometriä eli kaksi miljoonaa miljoonaa litraa vettä.

Romahduksen syitä ei vielä tiedetä. Jyväskylän Energian vesihuoltopäällikkö Jukka Tyrväinen kertoi, että syitä aletaan selvittää maanantaina.

Samaan aikaan romahduksen kanssa sattui runkovesiputken vuoto Suluntiellä Kangaslammen kohdalla. Vuoto johtui todennäköisesti vesitornin romahduksen putkistoon aiheuttamasta paineesta. Tyrväisen mukaan putki on voinut vaurioitua myös romahduksen aiheuttamasta voimakkaasta tärähdyksestä. Putkirikko pyritään korjaamaan viikonlopun aikana, mutta korjaustyö ei vaikuta alueen vedensaantiin.

Juoksuta vesi

Aamuinen putkirikko ja vesisäiliön romahdus ovat saattaneet laittaa putkistosta sakan liikkeelle. Vettä voi käyttää, jos se näyttää, tuoksuu ja maistuu normaalilta. Vettä pitää juoksuttaa niin kauan, kunnes se kirkastuu. Vasta tämän jälkeen vesi on juomakelpoista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .