Vesitse kohti Jyväskylää – Päijännepurjehdus järjestettiin 47. kerran: Padasjoelta ulapalle lähti kaikkiaan 110 alusta

47. kertaa järjestetyn Päijännepurjehduksen veneilijät aloittivat tänä vuonna urakkansa Padasjoen laivasatamasta. Matkaa Jyväskylässä sijaitsevaan maaliin kertyy yhteensä noin 118 kilometriä, ja viimeiset kilpailijat saapuvat maaliin sunnuntaina puoliltapäivin. Tänä vuonna tyyni keli aiheutti purjehtijoille haastetta starttisatamassa.

Ilmojen haltijalta ei herunut paljonkaan vetoapua purjeisiin ensimmäisten lähtöjen koittaessa aamukymmeneltä.

– Tämä sää sopisi paremmin mäkihyppyyn, kuvaili kilpailupäällikkö Joonas Sovinen.

 

Oululaisen Kari-Pekka Heikkisen ja kajaanilaisen Erkki Toivosen kokoama viisihenkinen venekunta osallistuu Päijännepurjehdukseen ensimmäistä kertaa, vaikka Toivonen on purjehtinut jo 40 ja Heikkinenkin 14 vuotta. Viisikko osallistuu purjehdukseen nopeimpien veneiden luokassa.

– Tulimme tänne kokemuksen vuoksi. Mitä enemmän kokemusta on erilaisista vesistöistä, tuulista ja maastoista, sen parempi, Heikkinen sanoo. Joukko ei lähtenyt tavoittelemaan kärkisijoituksia verenmaku suussa.

– Kilpaveljet ja -sisaret ovat kolunneet näitä vesiä jo kymmeniä vuosia. Emme lähde havittelemaan suurta menestystä vaan kokemuksia. Voi olla, että tulemme tulevina vuosina takaisin, Heikkinen sanoo. Hänen mukaansa sisävesipurjehduksesta tekee mielenkiintoista se, että tuulen suunta vaihtelee oikukkaammin ja äkkinäisemmin kuin merellä purjehdittaessa.

– Tässä yhdistyvät veneily ja sään ilmiöiden seuraaminen. Meneminen ei ole pelkkää kaasuhanan painamista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .