Veteen joutuneet miehet pelastautuivat saareen Päijänteellä – "Olisi voinut käydä huonosti"

Kaksi parikymppistä miestä joutui veden varaan keskiviikkoiltana Päijänteellä, kun heidän veneensä kaatui. Henkilövahingoilta vältyttiin, sillä asianmukaisesti pelastusliiveihin pukeutuneet miehet pystyivät uimaan pimeässä reilun sadan metrin matkan läheiseen saareen.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen palomestari Reijo Oikari kertoo, että noin kaksikymppisten kalamiesten vene keikahti vahingossa. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

– Poliisikin kävi paikalla, mutta kun kyse ei ollut huolimattomuudesta vaan vahingosta, niin toimenpiteitä ei aiheutunut, Oikari sanoo.

Miehet olivat liikkeellä pienellä ja pelastuslaitoksen mukaan kiikkerällä moottoriveneellä. Vene keikahti Uitonsalmessa illan jo pimennyttyä, mutta miehet saivat uitua läheiseen Verkkosaareen.

– Onneksi pojilla oli pelastusliivit – ilman niitä olisi voinut käydä huonosti, Oikari toteaa.

Saaressa ollessaan miehet olivat alkaneet kylmettyä. Yhteistuumin he rikkoivat saaressa olevan mökin oven ikkunan ja menivät sisälle etsimään lämmikettä. Lämmikettä ei kuitenkaan löytynyt.

Kun nuoria miehiä ei alkanut kuulua takaisin kotiin, oli isä alkanut huolestua. Hän oli mennyt rannalle kuulostelemaan, kuullut avunhuudot ja soittanut hätäkeskukseen. Pelastuslaitos haki heidät pois saaresta ja toi mantereen puolelle.

Sairaalahoitoa miehet eivät tarvinneet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .