Vichyrekka paloi ilmiliekillä Nelostiellä – "Kovia pamauksia"

Elintarvikekuljetuksessa ollut raskas ajoneuvo syttyi palamaan Nelostiellä Makkarajoen kohdalla Puuppolassa keskiviikkona iltapäivällä. Kuljettaja sai pysäytettyä rekan bussipysäkille, mutta Nelostien liikenne jouduttiin katkaisemaan kokonaan sammutustöiden ajaksi.

Rekka oli matkalla Nelostietä etelään, kun perävaunun rengas räjähti. Rengas jäi hankaamaan ajovauhdissa ja syttyi lopulta palamaan. Rekan perävaunussa oli kolme akselistoa, ja tuli levisi lopulta kaikkiin renkaisiin.

Rekan kuljettaja sai pysäytettyä ajoneuvon Matinmäentien lähellä olevalle bussipysäkille. Kuljettaja ehti irrottaa vetoauton ja siirtää vetoautoa hieman kauemmaksi, jotta palo ei pääse leviämään. Pelastuslaitoksen mukaan rekka oli täydessä lastissa. Perävaunussa näytti olevan ainakin vesi- ja vichypulloja.

Tulipalotilanteesta koitui jonkin verran vaaratilannetta, kun rekasta nouseva sankka savu kulki tien yli. Etelästä pohjoiseen kulkeva liikenne pääsi ajamaan rekan ohi, mutta savu aiheutti valtavan näköesteen tielle.

– Sinnikkäästi liikenne ajoi savun läpi, vaikka renkaita räjähteli koko ajan. Siitä tulee jo jonkin verran heitteitäkin, kun ison rekan renkaat räjähtelee, palomestari Pentti Partanen kuvaili tilannetta.

Paikalle sattumalta tulleen ambulanssin henkilöstö sai kuitenkin pysäytettyä liikennettä, jotta todellisia vaaratilanteita ei ehtinyt syntyä.

Liikenne saatiin ohjattua pohjoisesta päin Matinmäentielle, mutta etelän suuntaan ruuhkat ehtivät kasvaa mittaviksi, kun esimerkiksi raskas liikenne ei päässyt kääntymään ympäri. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan jonot Makkarajoelta ulottuivat aina moottoritielle asti.

Pelastuslaitos sai tiedon palosta kello 16.46. Liikennehaittaa Nelostiellä oli noin tunnin ajan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .