Video: Soihtukulkue täytti jälleen Jyväskylän kadut: "Haluaisin ajatella, että me olemme valo" – katso myös tunnelmalliset kuvat Harjun portaista juhlavalaistuksessa

Jyväskylän yliopiston ensimmäisen vuoden opettajaopiskelijoiden järjestämä soihtukulkue keräsi tänä vuonna noin 150 marssijaa, jotka kulkivat poliisiauton johdolla yliopistolta vanhalle hautausmaalle.

Kulkue lähti liikkeelle kuudelta ja sitä seuraamaan tulleet ihmiset täyttivät yläkaupungin kadunvarret. Kauppakadun ja Cygnaeuksenkadun risteyksessä päästiin nauttimaan myös musiikista, kun yhdeltä parvekkeelta laulettiin kuorossa Jean Sibeliuksen Finladia-hymni.

Kolmennen vuoden opettejaopiskelija Johanna Honkonen osallistui kulkueeseen nyt ensimmäistä kertaa.

– Tämä on hyvä tapa arvostaa Suomen itsenäisyyttä. Hienoa, että on luotu tällainen yhteinen hetki itsenäisyyspäivän keskelle, Honkonen sanoi.

Hän koki, että soihtukulkueella on historiallisen perinteen lisäksi symbolinen merkitys.

– Haluaisin ajatella, että me nuoret olemme niitä, jotka tuovat valoa tähän yhteiskuntaan.

 

Soihtu kädessä oli hyvä hetki pohtia myös itsenäisyyspäivän klassikkokysymystä: mikä on itsenäisyyden merkitys?

– Minulla nousee ensimmäisenä mieleen aiempien sukupolvien työ. Monet ihmiset meitä aiemmin ovat tehneet paljon asioita oikein, jotta Suomesta on luotu näin hyvä ja turvallinen paikka, Honkonen pohti.

– Minulle itsenäisyys tarkoittaa vapautta: esimerkiksi sananvapautta, hänen ystävänsä Maarit Jokinen lisäsi.

Kulkue päättyi Vanhan hautausmaan sankarihaudan seppeleenlaskuun puoli seitsemältä. Sen jälkeen opiskelijoiden suunnitelmat olivat selvät.

– Vielä tästä ehtii seuraamaan Linnan juhlia, Honkonen nauroi.

 

Väkeä riitti myös Harjulla, jonka portaat valaistiin illalla 29. kertaa. Järjestelyistä vastanneiden Harjun Partiotyttöjen Veera Koskela kertoi yksinäisten ja kodittomien kiitelleen, että Harjulla hekin pääsivät viettämään itsenäisyyspäivää.

– On paljon ihmisiä, joilla ei ole muuta paikkaa juhlistaa itsenäisyyttä, Koskela sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .