Video: Trombi mekasti Joutsassa sunnuntai-iltana – kymmenien kaatuneiden puiden alle jäivät mökki, rantasauna, BMW-merkkinen auto, palju ja grillikatos

Voimakas tuuli kaatoi sunnuntaina alkuillasta kymmeniä puita kesämökkialueella Joutsan Kapeaniementiellä. Kyseessä on ilmeisesti trombi, arvioi Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Pentti Partanen.

Trombi mekasti Leväsenselän alueella Suonteejärvellä.

Henkilövahinkoja ei sattunut, mutta kaatuneiden puiden alle jäivät mökki, rantasauna, palju, grillikatos ja kaksi autoa.

– Avasimme tien, kaivoimme BMW-merkkisen auton puiden alta ja opastimme mökkiläiset, keski-ikäisen pariskunnan, majoittumaan naapuriin, Partanen kertoo pelastuslaitoksen tekemistä toimenpiteistä onnettomuuspaikalla.

Pariskunnasta toinen oli trombin iskiessä sisällä mökissä ja toinen rantasaunassa suojassa raesateelta.

Puiden alle jääneestä mökistä katkaistiin Partasen mukaan sähköt ja mökkiläisiä neuvottiin hankkimaan paikalle metsätyökone loppua raivausta varten. Pihaan johtavat tiet katkaistiin palokuntanauhalla, jottei kukaan vahingossa mene vaara-alueelle. Myös sähkölinja putosi rytäkässä maahan, ja siitä ilmoitettiin sähkölaitokselle.

– Mökin ja rantasaunan päälle kaatuneet tukkipuut jätettiin paikoilleen. Alueelle jäi useita puita, jotka olivat konkelossa eli nojallaan toisiaan vasten. Niiden raivaaminen ei ole turvallista käsipelissä, Partanen sanoo.

Markku Riipinen kuvasi Joutsan trombin videolle. Kuvauspaikka on Ollinsalmen sillalta noin kilometrin päässä trombin myöhemmästä rantautumispaikasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .