Video: Tämä 18-vuotias on monen suomiräp-videon takana

Räppäri Adi L Haslan HYI remix -video, jolla on mukana muiden muassa VilleGalle, on kerännyt YouTubessa jo yli 1,5 miljoonaa katselukertaa. Videon on kuvannut ja editoinut 18-vuotias Tuomas Nurmi, joka tekee räppivideoita kotonaan Muuramessa. HYI remix syntyi yhteistyössä pääkaupunkiseudulla vaikuttavan videontekijän Jaakko Jokelan kanssa.

– Olen itse opetellut editointia ja kuvaamista ja tehnyt videoita kolmen vuoden ajan, joista kaksi vuotta ihan kunnolla, Nurmi kertoo.

Nurmen käsialaa on myös länsiafrikkalaisessa Ghanassa huomiota saanut Godflow-video, jolla räppäävät vantaalaiset kaksoisveljet Chris ja Akrong.

Nurmella on oma toiminimi, jonka kautta hän tekee videoita. Hän haluaa tehdä musiikkivideoiden tekemisestä tulevan ammattinsa. Muuramen lukiota käyvä nuori on saanut opettajilta ymmärrystä aikaa vievää harrastusta kohtaan ja kursseilta on myönnetty vapaata videoiden kuvaamista varten.

– Arvosanat vähän laskee, mutta teen lukion ihan tosissaan ja neljään vuoteen, niin että jää enemmän aikaa videohommille, Nurmi kertoo.

Nuori videontekijä on kuvannut räppivideoiden lisäksi muun muassa urbaania eli kaupunkiympäristössä tapahtuvaa laskettelua. KSML.tv kävi haastattelemassa Nurmea kotistudiolla Muuramessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .