Vielä ehtii vapun juhlintaan mukaan – Tässä viime hetken tärpit

Vapunpäivän juhlinta on jo hyvässä vauhdissa. Jyväskylässä perinteinen työväen vappu alkaa vappumarssilla, johon järjestäydytään Järjestöjen talolla Ilmarisenkadulla kello 11 alkaen. Kulkue lähtee liikkeelle kello 11.30 ja päätyy Lounaispuistoon, jossa vappujuhla alkaa kello 12. Juhlapuhujana on tänä vuonna SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen, ja juhlassa esiintyvät Aallon laulajat sekä U. Pasanen Band.

Toinen perinteinen tapahtuma samaan aikaan on Mieskuoro Sirkkojen vappukonsertti Aren aukiolla kello 12. Sirkkojen jälkeen vappukansaa viihdyttää yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit. Kävelykadulla jatkuu myös tänään ja vielä huomenna kolmipäiväiset vappumarkkinat.

Myös opiskelijoiden perinteinen vapputapahtuma Harjulla alkaa puoliltapäivin piknikillä. Kari Tapiiri esiintyy kello 13, ja kulttuuriyhdistys Karkee järjestä ohjelmaa kello 15.15. Luvassa on ainakin riemukas yhteiskatrilli.

Puoliltapäivin on tapahtumissa suorastaan runsaudenpula, sillä silloin alkaa myös Kirkkopuistossa puhetapahtuma Speaker's Corner. Kirkkopuistoon kokoontuu samaan aikaan myös hengellinen Jeesus-marssi.

Lapsiperheiden vapputapahtuma jatkuu Puistotorin perhepuistossa kello 14 asti.

Tapahtumia muualla maakunnassa

Keski-Suomessa työväen vappujuhlia järjestetään myös muun muassa Äänekoskella, Jämsässä ja Saarijärvellä. Äänekoskella vappumarssi lähtee kello 12 S-marketilta torille, jossa juhlapuheen pitää työministeri Lauri Ihalainen kello 12.30. Ihalainen puhuu myös Viitasaaren torin vappujuhlassa jo kello 11 alkaen.

Jämsässä työväen vappujuhla alkaa kello 13 keskusaukiolla. JKuhlapuheen pitää Paperiliiton työehtosihteeri Juho Kautto.

Saarijärven työväki juhlii kello 13 alkaen torilla. Juhlapuheen pitää SAK:n Länsi-Suomen aluejohtaja Ahti Ruoppila.

Muuallakin juhlitaan

Vappua juhlitaan joukolla monin paikoin muuallakin. Mänttä-Vilppulassa alkoi kello 11 perinteinen vappubrunssi Gustaf-museon pihapiirissä.

Vappuajeluja eli cruisingtapahtumia järjestetään ainakin Jyväskylässä ja Keuruulla.

Vanhan Keuruun vappuhulinat kestävät kello 15 asti. Luvassa on muun muassa vapputanssit kello 12–14.

Jyväskylän Rautatieläisten Mieskuoro laulaa perinteisiä vappulauluja Matkakeskuksella kello 13–13.30.

Viitasaarella lauletaan keväisiä yhteislauluja Porthanin puistossa kello 14 alkaen.