Vielä lauantaille lämpöä riittää, ukkospuuskat mahdollisia Keski-Suomessa

Jyväskylässäkin päästiin kesäisiin lämpötiloihin perjantaina. Iltapäivällä kolmeen mennessä korkein lämpötila oli Ilmatieteen laitoksen mukaan kello 13.50, jolloin Jyväskylän lentoasemalla mitattiin 23,9 astetta.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Oskari Rockaksen mukaan vielä lauantaina Keski-Suomessa on yleisesti yli 20 asteen lämpötiloja.

– Hellelukemiin ei ylletä, vaan jäädään pari astetta sen alle. Nyt sää on poutainen ja vieläkin on nousemassa lämpimämpää ilmamassaa huomista kohden. Lännestä lähestyy kuitenkin myös kylmä rintama, joka on puskemassa jo lauantaiksi kylmempää ilmaa hiljalleen kohti Keski-Suomea, Rockas sanoi.

Rockasin mukaan lauantaina Keski-Suomessa lämpötila voi korkeimmillaan olla noin 22–23 asteen tuntumassa.  Sadekuuroissa jäädään selvästi tätä alemmaksi.

– Kun kylmä rintama saapuu Keski-Suomeen, siihen liittyy sadekuurojen riski. Sateisiin voi liittyä myös ukkosia. Ukkospuuskien yhteydessä tuuli on jopa 15–20 metriä sekunnissa. Sateita ja ukkospuuskia voi esiintyä Keski-Suomessa lauantaina aamusta iltapäivään saakka, mutta niiden osalta ennuste on vielä epävarma, Rockas kertoi.

Sunnuntaina uusi saderintama ylittää Keski-Suomen näillä näkymin aamupäivän aikana. Lämpötila on noin 20 astetta.

– Näillä näkymin sunnuntai-iltapäiväksi jälleen näyttäisi poutaantuvan, mutta lämpötila on tippunut noin 20 asteen tienoille, ja ensi viikko näyttäisi samalta tai hieman viilenevältä, kertoi Rockas.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .