Viherala on kovassa nousussa – yrityksiä syntyy erityisesti yksityisten kuluttajien tarpeisiin

Viherala tarjoaa monille uusille yrittäjille mahdollisuuksia. Erityisesti yksityisiä ihmisiä palvelevia pihasuunnittelu-, rakennus- ja hoitoyrityksiä on syntynyt lisää viime vuosina. Ihmiset haluavat ammattilaisten tarjoamia palveluja.

Viheralan työllistää ympäri vuoden vajaat 10 000 henkeä, ja kausityövoiman myötä väkimäärä kolminkertaistuu. Ammattimaisen viheralan rahallinen arvo on yli 2 miljardia euroa.

Ihmisistä asuu jatkossa yhä suurempi joukko rakennetussa ympäristössä. Viheralan ammattilaiset suunnittelevat, toteuttavat ja ylläpitävät monimuotoista ympäristöä, jolla on merkitystä ihmisten henkiselle ja fyysiselle terveydelle. Viheralan ammattilaiset voivat myös lieventää ilmastonmuutoksen haittoja tai jopa parantaa tilannetta.

Viherympäristöliitto järjestää 40. Viherpäivät Jyväskylän Paviljongissa keskiviikkona ja torstaina. Ammattinäyttelyssä on tarjolla on ajankohtaisia seminaareja sekä pitkälti toistasataa näytteilleasettajaa.

Tapahtumasta on tullut merkittävä viheralan ammattilaisten verkostoitumistapahtuma. Kahden päivänä aikana Paviljongissa vierailee noin 1 400 ammattilaista ympäri Suomea.

Viherpäivillä on vuosittain luennoilla käsitelty ajankohtaisia teemoja ja ammatillisia asioita. Tänä vuonna käsitellään ilmastonmuutoksen seurauksia, erityisesti vaikutuksia eri lajeille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .