Vihreät jättää välikysymyksen koulutuksen eriarvoistumisesta

Touko Aallon mukaan monen peruskoulusta valmistuvan lukutaito ei riitä jatko-opinnoista selviämiseen ja tämä voi johtaa syrjäytymisen kierteeseen.

Vihreät jättää pian välikysymyksen koulutuksen eriarvoistumisesta, kertoo puheenjohtaja Touko Aalto. Aallon mukaan monen peruskoulusta valmistuvan lukutaito ei riitä jatko-opinnoista selviämiseen ja tämä voi johtaa syrjäytymisen kierteeseen.

Vihreät esitti vaihtoehtobudjetissaan puolen miljardin lisäpanostuksia koulutukseen. Vihreiden mukaan muun muassa peruskoulun laatuun on panostettava, ammattikouluihin lisättävä aloituspaikkoja ja koulutusmenot sidottava indeksiin.

– Koulutuksen eriarvoistuminen ei ole enää uhkakuva, vaan sitä tapahtuu joka ikinen päivä. Asuinalueen, kotitaustan ja sukupuolen merkitys on kasvanut, kun katsotaan oppimistuloksia, Aalto sanoo.

Aalto kritisoi hallitusta siitä, ettei se ole tarttunut koulutuksen ongelmiin.

– Talouskasvun seurauksena syntyvää liikkumavaraa hallitus käyttää hyvätuloisille kasautuviin veronkevennyksiin, mutta koulujen arjen, opettajien työtaakan ja lastemme tulevaisuuden se unohtaa.

Aalto puhui vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä. Hän korosti erityisesti lukutaidon merkitystä. Aallon mukaan verkkopelaamisella on ollut positiivinen vaikutus lasten englannin kielen taitoon.

– Mistä löytäisimme saman vaikutuksen lukemiseen, Aalto pohti.

SDP päättää ensi viikolla, osallistuuko vihreiden koulutusvälikysymykseen

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.