Vihreät korostavat ilmastoa, ihmistä ja erilaisuuttaVihreät korostavat kuntavaalikampanjassaan alexanderstubbmaisesti kolmea pointtia: ilmastovastuuta, investointeja ihmiseen ja erilaisuuden ymmärtämistä. Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki nimesi perjantaina Helsingissä pidetyssä kampanja-avauksessa yksittäisen ihmisen tärkeimmäksi ilmastoteoksi oman auton vaihtamisen joukkoliikenteeseen.
Vihreiden kampanjan yleisteema on rohkeus. Puolueen käyttämä mainostoimisto löysi tämän yhteiseksi nimittäjäksi saamastaan vihreiden ohjelmanivaskasta. Teema höystetään vaalijulisteilla, joissa Sinnemäen Rituksi ja Kariksi nimeämät piirroshahmot esittävät rohkeuttaan.
Vihreiden puheenjohtajan työministeri Tarja Cronbergin mukaan ilmastoasioissa rohkeus tarkoittaa päästöjen vähentämistä, mitä pitäisi tehdä niin asumisen, liikkumisen, kulutuksen tai vaikkapa ruokavalion ratkaisujen avulla. Vihreät esittävät muun muassa ruuhkamaksuja.
Investoinnit ihmiseen tarkoittavat vihreillä ennaltaehkäisevyyttä terveydenhuollossa ja tehokkaampaa hoitoa. Vihreät haluavat mielenterveyshoitoon toimivan hoitotakuun ja lisää resursseja kouluterveydenhuoltoon. Erilaisuuden ymmärtäminen taas merkitsee, ettei ketään syrjitä esimerkiksi sukupuolen tai iän takia.Kotitalousvähennyksellä lämmitys uusiksi


Cronberg patisti kampanja-avauksessa hallituksen ensi vuoden budjettiin esittämän laajennetun kotitalousvähennyksen käyttöön. Hän sanoi haluavansa herätellä ihmisiä vaihtamaan pois sähkö- tai öljylämmityksestä.
- Kannattaa käyttää kotitalousvähennys energiaremonttiin. Se työllistää. Se on investointi ilmastoon, sillä sähkö- ja öljylämmitys tuottavat suuren osan päästöistä. Se on investointi tulevaisuuteen, sillä energian hinta on menossa ylös, Cronberg sanoi.
Vihreiden vaalimateriaalissa korostetaan muun muassa verotuksen merkitystä. Vaaliohjelmassaan vihreät sanovat, että vihreässä kunnassa veroja voidaan tarvittaessa korottaa hyvien palvelujen ja asukkaiden hyvinvoinnin takaamiseksi. Yhdessä vaaliesitteessä on asia vedetty otsikossa vielä suoremmaksi. Siinä lukee, että "Rakastamme veroja".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.