Vihreät pitää tiedotustilaisuuden "puolueen ajankohtaisesta tilanteesta"

Vihreät tiedottaa puolueen ajankohtaisesta tilanteesta tänään Helsingissä pidettävässä lehdistötilaisuudessa. Tilaisuus alkaa kello 13 vihreiden puoluetoimistolla.

Tiedotustilaisuuden pitää puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Vihreät oli tiedotteessaan niukkasanainen tiedotustilaisuuden sisällöstä. Tiedotteessa ei kerrottu, liittyykö tilaisuus esimerkiksi paljon puhuttaneisiin puheenjohtajakuvioihin.

Tilaisuudesta kerrottiin medialle vasta kello 11 eli vain kaksi tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Vihreiden puheenjohtajatilanne on puhuttanut julkisuudessa viime aikoina puheenjohtaja Touko Aallon sairausloman vuoksi. Jyväskyläläinen Aalto jäi sairauslomalle uupumuksen takia 13. syyskuuta, ja puheenjohtajan tehtäviä on hoitanut vihreiden helsinkiläinen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo.

Osa puheenjohtajan vastuista on jaettu myös puolueen muille varapuheenjohtajille sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Krista Mikkoselle.

Puolue kertoi aiemmin tässä kuussa, että Aallon sairausloma jatkuu 16. marraskuuta asti. Tuolloin puolue kertoi, että Aalto ilmoittaa töihin paluunsa tarkemmasta aikataulusta myöhemmin.

Vihreiden puoluevaltuuskunta kokoontuu 17.–18. marraskuuta. Puoluevaltuuskunta voi tarvittaessa valita uuden puheenjohtajan seuraavaan puoluekokoukseen asti.

Touko Aalto jäi syyskuussa sairauslomalle. Kuva: Kai Sinervo
 

Maria Ohisalo on hoitanut puheenjohtaja Touko Aallon tehtäviä tämän sairausloman aikana. Kuva: Pekka Seppänen
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.