Vihreät valitsevat vaaliluotsinsa suljetuin ovin

Päätös vihreät vaaleihin luotsaavasta puheenjohtajasta tehdään lauantaina puoluevaltuuskunnan kokouksessa eduskunnan Pikkuparlamentin auditoriossa. Kokous pidetään suljetuin ovin, ilman median tai yleisön läsnäoloa.

Väliaikaiseksi puheenjohtajaksi pyrkivä Pekka Haavisto sanoo puolueen olevan kriisissä. Hän arvioi, että siksi puoluevaltuuskunnan jäsenet haluavat keskustella rauhassa sisäisistä ja julkisuuteen kuulumattomista asioista, kuten esimerkiksi edellisen puheenjohtajan Touko Aallon tilanteesta.

 

Puoluevaltuuskunta on pitänyt suljettuja kokouksia myös silloin kun vihreissä on päätetty hallitukseen osallistumisesta tai ministerivalinnoista.

Uusi puheenjohtaja luotsaa puoluetta ainakin ensi kesän puoluekokoukseen saakka.

Haaviston lisäksi ehdokkaaksi ilmoittautunut kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ei itse ole läsnä lauantaina. Hän on perheineen matkalla Japanissa.

Lukuisat vihreiden poliitikot ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta.

Nimellä: Vihreät kaatumassa Pekka Haaviston syliin  

Kansanedustaja Emma Kari ilmoitti torstaina, ettei asetu ehdolle. Aaltoa edeltänyt puoluejohtaja Ville Niinistö kertoi keskiviikkona, ettei lähde ehdolle ja että jättää koko eduskunnan keväällä.

Varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, joka on ollut puoluejohtajan paikalta vetäytyneen Aallon sijaisena, kieltäytyi tehtävästä maanantaina. Myös ex-kansanedustaja Oras Tynkkynen ja ensimmäisen kauden edustaja Olli-Poika Parviainen ovat tällä viikolla ilmoittaneet, etteivät ole käytettävissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .