Vihreiden Jani Toivola vaatii seksuaalivähemmistöjen eheytyshoitojen kieltämistä

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) kehuu Pori Jazzin hallituksen ripeää toimintaa.

– Vaikka on hienoa, että Pori Jazzin hallitus reagoi niin nopeasti Aki Ruotsalan epäasiallisiin ja loukkaaviin lausuntoihin, tapaus kuitenkin osoittaa joidenkin henkilöiden uskovan eheytyshoitoihin, Toivola sanoo tiedotteessa.

– Tällaiset kannanotot kertovat vaarallisista asenteista, joita monet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt joutuvat kohtaamaan arkipäiväisessä elämässään. Näiden avulla ylläpidetään yhteiskunnassa esiintyviä syrjiviä ja eriarvoistavia rakenteita.

Esimerkiksi Seta ja Suomen Mielenterveysseura pitävät seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen tähtääviä manipulaatiohoitoja epäeettisinä ja seksuaalioikeuksia loukkaavina.

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) moitti Pori Jazzin toimintaa. Tavio kertoo pitävänsä epäoikeudenmukaisena yrityskulttuuria, jossa henkilöitä potkitaan työpaikoilta heidän mielipiteidensä vuoksi.

– Voidaan pitää erikoisena suuntaa, jossa työnantajat saisivat purkaa työsopimuksia sillä perusteella, mitä työntekijä on vuosia ennen työsuhteessa olemistaan sanonut.

SDP:n entinen kansanedustaja ja puoluesihteeri, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner kommentoi asiaa Facebookissa.

– Suomessa on eheytetty homoja heteroiksi, saamelaisia suomalaisiksi, vammaisia steriileiksi, kommunisteja vainaiksi, kansakuntaa neuvostomyönteiseksi ja nyttemmin maahanmuuttajia kantasuomalaisiksi. Mitä jos vaan annettaisiin ihmisten elää omaa elämäänsä, tulisiko maailmanloppu?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

Lännen media: Vain kolmasosa suomalaisista tietää, kuka on eduskunnan puhemies

Laukaalaisvanhemmille kavallustuomiot rahojen "lainaamisesta" lasten tileiltä

Yön uutiskooste: Barcelonassa mellakoitiin, Brexitistä äänestys, naisten asema Suomen pörssiyhtiöissä parantunut

Uutinen Nikolai Bobrikovin murhasta levisi nopeammin Meksikoon kuin Mikkeliin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.