Vihreiden Niinistö: Hallituksesta lähdöllä turha spekuloida

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ei halua arvioida, lähtisikö vihreät hallituksesta Fennovoiman ydinvoimalaluvan uuden käsittelyn takia. Niinistön mukaan on keskityttävä niihin asioihin, jotka ovat nyt esillä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto arvioi tänään Aamulehdelle, että vihreät lähtisi hallituksesta, jos lupa tulee uudestaan eduskunnan käsiteltäväksi.

Vihreistä uusi lupakäsittely tarkoittaisi ydinvoiman lisärakentamista.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kertoo saaneensa vihreiltä ristiriitaista viestiä mahdollisesta hallituksesta lähdöstä, jos Fennovoiman ydinvoimalupa tulee uudelleen käsittelyyn. Katainen ei ollut halukas kommentoimaan uhkausta kokoomuksen puheenjohtajapäivillä tänään.

Kataisen mukaan Fennovoiman hanke on tärkeä ja se pitää saada maaliin. Vihreiden mahdollinen lähtö olisi heidän oma ratkaisunsa. Katainen vakuuttaa, ettei häntä voi asiassa painostaa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kertoo saaneensa vihreiltä ristiriitaista viestiä mahdollisesta hallituksesta lähdöstä, jos Fennovoiman ydinvoimalupa tulee uudelleen käsittelyyn. Katainen ei ollut halukas kommentoimaan uhkausta.

Fennovoimassa pysyy 44 suomalaisomistajaa