Vihreiden Niinistö arvostelee keskustan pettäneen äänestäjänsä: "kokoomuksen linjalla"

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö arvostelee hallitusneuvotteluissa sovittua kuuden miljardin euron julkisen talouden sopeutusta.

Niinistö sanoi vihreiden puoluehallituksen kokouksessa, että kyse on kokoomuksen linjan mukaisista leikkauksista.

Keskusta ratsasti Niinistön mukaan vaalivoittoon paljon inhimillisemmällä leikkausvaatimuksella.

– Heillä näyttää olevan yhteistyövalmius hyvin pitkällä, ja olen huolissani, jos leikkaukset toteutetaan ihmisten perusturvasta tai -palveluista, Niinistö sanoi.

Niinistön mielestä keskusta oli vaalikamppailussa vihreiden kanssa samoilla linjoilla myös työelämän uudistamisessa ja siinä, että julkisen vallan kysynnällä voidaan luoda uusia työpaikkoja.

Niinistö haluaa tehdä yhteistyötä oppositiossa SDP:n, vasemmistoliiton ja RKP:n kanssa. Kristillisdemokraattien hän näkee olevan arvoiltaan lähempänä kolmea hallitusneuvotteluita käyvää puoluetta.

Niinistö haluaa jatkaa vihreiden puheenjohtajana myös seuraavan kaksivuotiskauden. Puheenjohtaja valitaan kesäkuun puoluekokouksessa Oulussa. Niinistö on johtanut vihreitä vuodesta 2011. Vihreiden sääntöjen mukaan puheenjohtaja voi toimia tehtävässä vain kolme kaksivuotiskautta eli jos Niinistö saa jatkopestin, vihreät saavat uuden puheenjohtajan kuntavaalien jälkeen kesällä 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.