Vihreiden Niinistö kimmastui Sipilän metsäkommenteista: "Valehtelu on rumaa"

Kansanedustaja Ville Niinistö (vihr.) arvostelee pääministeri Juha Sipilää (kesk.) kovin sanoin Twitterissä.

– Valehtelu on rumaa. Toisen ajatuksia ei saisi vääristellä, mutta ilmiselvästi tahallinen valehtelu on jo törkeää. Muistetaan eduskuntavaalien alla käytöstavat ja kunnia, eikä mustamaalata. Se koskee myös pääministeri Sipilää. Keskusta, katse omaan peliin, Niinistö kirjoittaa.

 

Sipilä avasi Uutissuomalaisen sunnuntaisessa uutisessa keskustan metsäohjelmaa. Hän pitää punavihreiden näkemyksiä uhkana metsien hyödyntämiselle ja metsäalan työpaikoille.

– Punavihreä puoli kieltäisi käytännössä metsien käytön kokonaan ja sitä kautta suomalaiset työpaikat, Sipilä totesi.

Maanantaina julkistettavassa metsäohjelmassaan keskusta linjaa, että puuta voidaan hakata nykyistä enemmän ja samalla hiilinielut kasvavat. Keskusta pitää metsänhoitoa parhaana ilmastotyönä.

Sipilän erityisavustaja Kari Jääskeläisen vastaus Niinistölle Twitterissä kuuluu:

– Äläpäs nyt kiivaile, Ville. Uutissuomalaisen kyselyn mukaan punavihreiden puolueiden edustajat tahtovat vähentää metsien käyttöä heti. Vihreistä muistaakseni 95 prosenttia.

Niinistö ihmettelee Sipilän sitaatin osuutta "kieltäisi metsien käytön kokonaan".

– Suomen metsistä valtaosa on talousmetsää, ja kukaan ei ole esittänyt siihen merkittävää muutosta. Talousmetsissä saa kaataa pääsääntöisesti puita, eikä siihen ole esitetty merkittävää muutosta.

Uutissuomalainen uutisoi perjantaina vaalikoneaineistonsa perusteella, että valtaosa eduskuntavaaliehdokkaista ei vähentäisi metsien hakkuita. Kolmannes on vähentämisen kannalla.

"Metsien hakkuita Suomessa pitäisi vähentää välittömästi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi." -väitteeseen sunnuntaiaamupäivään mennessä vastanneista vihreiden ehdokkaista 94 prosenttia on väitteen kanssa samaa mieltä. Vasemmistoliiton ehdokkaista hakkuiden vähentämisen kannalla on 79 prosenttia.

Mediatalo Keskisuomalaisen ja sanomalehti Karjalaisen vaalikoneisiin on vastannut noin 1 300 ehdokasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .