Vihreiden Ozan Yanar: Suomen pitää panostaa korkeaan osaamiseen

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) sanoo olevansa etuoikeutettu päästyään onnittelemaan Suomea Linnan juhliin. Yanar pitää lähtökohtaisesti Suomea hienona maana, sillä täällä ihmiset voivat sosioekonomisesta taustastaan riippumatta päästä elämässään eteenpäin.

– Meillä on myös turvaverkot niille, jotka ovat joutuneet onnettomiin elämäntilanteisiin, hän sanoo.

 Yanar kuvailee Suomen taloudellista tilannetta kuitenkin vakavaksi.

– Meidän päättäjien pitää puuttua siihen ja saada yhteisvoimin Suomi parempaan taloudelliseen kuntoon.

 Yanarin mukaan Suomen pitäisi nyt panostaa korkeaan osaamiseen ja koulutukseen, sillä niiden avulla maa on myös aikaisemmin noussut. Yanar uskoo, että Suomella on kaikki mahdollisuudet valoisaan tulevaisuuteen, jos täällä vain osataan pelata kortit oikein.

– Meidän pitää keksiä uusia tuotteita, uusia palveluita ja uusia ratkaisuja, jotka käyvät kaupaksi maailman markkinoilla. Olemme pieni kansa, joten pitkässä juoksussa emme voi kilpailla työn hinnalla vaan laadulla, Yanar tiivistää.

Yanar sai viime keskiviikkona kansainvälistä huomiota, kun politiikkaan erikoistunut lehti Politico poimi hänet ensimmäistä kertaa julkaistulle Politico 28 -listalleen. Listalle valittiin jokaisesta EU:n jäsenmaasta henkilö, joka muuttaa lehden mukaan eurooppalaista politiikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.