Vihreiden jäsenmäärä kasvanut hurjasti

Vihreiden jäsenmäärä on noussut huimaa vauhtia. Kasvua on tullut muutamassa kuukaudessa 55 prosenttia. Puolueella oli kesäkuun lopussa yli 7 000 jäsentä, mikä on 2 500 enemmän kuin vuoden alussa.

Myös vasemmistoliitto ja perussuomalaiset ovat saaneet kevään ja kesän aikana paljon uusia jäseniä. Vasemmistoliiton jäsenmäärä on kasvanut 17 prosenttia ja perussuomalaisten 15 prosenttia. Vasemmistoliitolla oli kesäkuun lopussa 10 500 jäsentä ja vaalivoittaja perussuomalaisilla 5 500 jäsentä.

Puoluetutkija Rauli Mickelsson uskoo, että eduskuntavaaleissa esiin nousseet arvojen väliset ristiriidat ovat herättäneet ihmiset liittymään puolueisiin. Ärsykkeinä ovat olleet hänen mukaansa myös näkemyserot globaalin ja kansallismielisen ajattelun välillä.

Laajasti katsoen eduskuntapuolueiden jäsenmäärä on alkuvuoden aikana pysynyt lähes ennallaan tai laskenut hieman. Esimerkiksi SDP ja keskusta ovat menettäneet jonkin verran jäseniään viime kuukausien aikana.

STT selvitti eduskuntapuolueiden jäsentilanteen kesäkuun lopussa. Tiedot perustuvat puolueilta saatuihin tietoihin ja ovat suuntaa antavia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.