Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto jää sairauslomalle

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto jää lääkärin määräämälle sairauslomalle tänään torstaina 13. syyskuuta alkaen. Vihreiden tiedotteen mukaan sairausloman syynä on uupumus.

Aalto ilmoittaa paluusta töihin myöhemmin syysistuntokauden aikana, tiedotteessa kerrotaan.

Aallon sairausloman aikana puolueen puheenjohtajan tehtäviä hoitavat puolueen varapuheenjohtajat, joita ovat Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen. Vihreiden päivänpoliittista toimintaa ohjaa normaaliin tapaan Vihreä eduskuntaryhmä ja sen puheenjohtaja.

Vihreiden tiedotteessa todetaan, että tällä erää Aalto ei kommentoi asiaa tiedotusvälineille tämän enempää.

Facebookissaan Aalto kertoo ymmärtäneensä, että hänen jaksamisensa rajat ovat tulleet vastaan. Hänestä kenenkään ei pidä vaarantaa terveyttään työn takia. Hän kirjoittaa haluavansa keskittyä lepäämään, jotta voi "luotsata joukkuettaan kohti vaaleja täysillä akuilla".

– Minusta on tärkeää, että työssä jaksamisesta ja vaativaa työtä tekevien uupumisesta puhutaan avoimesti. Omalla kohdallani puhumisen aika ei kuitenkaan ole vielä. Siksi laitan nyt somen kiinni, enkä anna tässä vaiheessa haastatteluja medialle. Nyt on aika opetella olemaan armollinen itseä kohtaan ja pitämään huolta omasta jaksamisesta. Vain siten voin olla hyödyksi muille, Aalto kirjoittaa.

– Toivon voimia ja jaksamista Touko Aallolle, sanoo Keski-Suomen Vihreiden toiminnanjohtaja Veikko Ahola.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .