Vihreiden puoluesihteeri Miettinen: Teknisiä esteitä Ville Niinistön paluulle puheenjohtajaksi ei ole

Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan puolueen säännöissä ei ole teknisiä esteitä sille, että entinen puheenjohtaja Ville Niinistö voisi tulla valituksi puolueen johtoon ensi viikolla. Media tiedusteli asiaa Miettiseltä tiedotustilaisuudessa, jossa vihreät kertoi Touko Aallon luopuvan puolueen puheenjohtajuudesta.

Vihreät aikoo valita uuden puheenjohtajan ylimääräisessä puoluevaltuuskunnan kokouksessa ensi viikon lauantaina 3. marraskuuta Helsingissä.

Viime kädessä puheenjohtajista päättää vuosittain kokoontuva vihreiden puoluekokous. Seuraava puoluekokous on tällä tietoa ensi vuoden kesäkuussa.

Vihreiden varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo on tähän mennessä toiminut väliaikaisesti puheenjohtaja Aallon sijaisena. Osa puheenjohtajan vastuista on jaettu myös puolueen muille varapuheenjohtajille sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Krista Mikkoselle.

Ensi vuoden huhtikuun eduskuntavaaleihin on aikaa vajaa puoli vuotta. Vihreiden gallup-kannatus on ollut viime aikoina alavireistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Touko Aalto luopuu vihreiden puheenjohtajuudesta – "Uupumus vei työkykyni"

Pikapääkirjoitus: Reaalipoliitikko väistyy, viekö vihreät punavaltaan?

Kommentti: Touko Aallolla ei ollut muuta vaihtoehtoa – akut eivät ole vielä täynnä

Touko Aallon rakettimainen ura: Joensuun poika ponnisti Jyväskylän kautta valtakunnan poliittiseen eliittiin

”Onnistumme vain, jos olemme yhtä” – lue arkistojuttu Touko Aallon noususta vihreiden johtoon