Ruutitehtaan raju leimahdus: saadaanko syttymissyytä selville?

Toukokuussa Eurenco Vihtavuoren ruutitehtaalla Laukaassa sattuneen räjähdyksen syy ei ole vielä selvinnyt. Keski-Suomen Poliisilaitos tutkii tapausta yhdessä turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin kanssa.

Räjähdyksessä loukkaantui kaksi työntekijää. Tutkinnanjohtaja Heikki Miilunpohja kertoo, että vakavammin onnettomuudessa loukkaantuneen tila on paranemaan päin, mutta häntä ei ole vielä päästy kuulemaan. Lievemmillä palovammoilla selvinnyttä työntekijää on kuultu.

Se, ettei vakavammin loukkaantunutta ole päästy kuulemaan, ei yksinään hidasta tutkinnan kulkua.

– Tapausta tutkitaan työtapaturmana, joten prosessin tarkempi kulku on selvitettävä, Miilunpohja sanoo.

Kemikaalivirasto Tukes tutkii leimahduspalon syttymissyytä ja Keski-Suomen Poliisilaitos tapahtumien kulkua henkilöitä kuulemalla.

– Tällä hetkellä syttymissyystä ei ole varmuutta. Tukes on ilmoittanut, että mahdollista tietoa saadaan syyskuun aikana. Jää kuitenkin nähtäväksi, saadaanko lopullista syytä selville vai jäädäänkö tapauksen kanssa olettamusten varaan, Miilunpohja kertoo.

Onnettomuus sattui Eurenco Vihtavuoren ruutitehtaan n-ruutiosastolla maanantaina 21. toukokuuta, kun  tehtaan työntekijät  olivat täyttämässä ruutisekoitinta ruutimassalla niin sanotussa gelatointirakennuksessa. Kyseisessä ruudin valmistusvaiheessa massa sisältää muun muassa eetteriä ja etanolia. Vielä tuntemattomasta syystä tilaan levinnyt höyry syttyi ja sytytti edelleen täyttöastiassa olleen ruutimassan. Tehtaalla syttyi nopea, humahdusmainen tulipalo, jossa kaksi työntekijää loukkaantui. Sprinklerijärjestelmä sammutti tulipalon nopeasti, eikä rakennus kärsinyt vahinkoja.

Uutista korjattu 2.8.: onnettomuudessa vakavammin loukkaantunut työntekijä on jo kotiutettu sairaalahoidosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .