Viikinmäen jätevedenpuhdistamon häiriöiden aiheuttaja ei ole selvinnyt

Jätevedenpuhdistamon häiriöt jatkuvat edelleen Viikinmäellä Helsingissä eikä häiriön aiheuttaja ole vielä selvinnyt, kertoi Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) perjantaina.

Häiriötilanne alkoi varhain maanantaiaamuna. HSY:n mukaan häiriön syynä on todennäköisesti viikonvaihteessa tapahtunut tuntematon teollisuuspäästö. Päästö on häirinnyt puhdistusprosessia, minkä vuoksi vesistöön päätyy poikkeuksellisen paljon typpeä. Tällä hetkellä typenpoistoprosessin teho on noin 20–30 prosenttia.

Häiriön kestoa on HSY:n mukaan vaikea arvioida, koska päästön tarkkaa aikaa ja laatua ei tiedetä.

Osastonjohtaja Mari Heinonen sanoi, että asian selvittäminen jatkuu. Hän painotti, että häiriö ei vaikuta kuluttajiin tai kotitalouksien veteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Helsingin Viikinmäen puhdistamolla vakava häiriötilanne

Uusimmat

Kotimaa

Kuiva alkukesä verottaa satoa – Lounais-Suomessa tilanne on erityisen kurja

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä sinetöi sote-sopimuksen Mehiläisen kanssa

THL: Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja – Suomessa kaikkiaan 22 uutta tapausta

Poliisi tutkii Jyväskylän Vanhan hautausmaan ilkivaltaa hautarauhan rikkomisena ja vahingontekona – ketkä kaatoivat hautakiviä ja repivät ristejä irti?

Suomessa on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa, tartuntoja nyt kaikkiaan 7 554

Laukaalainen huvipuistoyrittäjä vannoo korona-aikana elämyspuistojen turvallisuutta – Nokkakivessä poistetaan laitteiden penkkejä käytöstä ja harvennetaan väkeä vuoristoradassa

Helsingin merialueelta löytyi osia ihmisruumiista –  MTV: Kyläsaaren rannalta löydettiin kaksi irtonaista jalkaterää

Uuteenkaupunkiin saapuneella rahtilaivalla useita koronatartuntoja –  yksi toimitetaan ambulanssilla tutkimuksiin, muu miehistö ei poistu laivalta

Mopoilu kiristää nyt tunteita Keski-Suomessa – poliisille sataa uhkaavaa palautetta, partiota heiteltiin miitissä kananmunilla: "Takaa-ajoihin yritetään haastaa, kaikki kuvataan someen"

Alkoholiveroa voidaan korottaa jo ensi vuodeksi – viime vuonna Virosta tuotiin aiempaa enemmän mietoja ja vähemmän vahvoja juomia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.