Viikonloppuna juhlitaan Jyväskylän päivää – Hipposhallin ilmaistapahtumassa ohjelmaa koko perheelle

Jyväskylän päivän juhlinta käynnistyy lauantaina 17.3. kello 12 Hipposhallissa. Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!:n konsertti alkaa kello 12.30. Jyväskylä Sinfonian esityksiä ja soitinpajoja on tasatunnein. Esitysten välilläkin voi nauttia klassisesta musiikista patjalla makoillen.

TaidePiiLOn toteuttamissa non-stop-työpajoissa rakennetaan ihmekojeita, ja Pienten ihmemaa -teltassa sukelletaan värien ja muotojen maailmaan.

Paloautoonkin pääsee tutustumaan Hipposhallin pihalla.

Loiskiksen soitinrakennuspajassa tehdään soitinrakentaja Erkki Okkosen johdolla juomapillistä pikkupuhallin. Lisäksi tutustutaan Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen musiikkiin tehtyihin musamaatioihin, joiden animaatiot ovat koululaisten ja opiskelijoiden tekemiä.

Klovni Dodo kiertää viihdyttämässä yleisöä.

Tarinoiden äärelle matkataan Jyväskylän kaupunginteatterin Alvari Koirulin satuteltassa. Salissa kiertää ohjelmistovarjo, jonne voi jättää ehdotuksia tulevaksi teatteriohjelmistoksi.

Kaupunginkirjaston Lukupysäkillä tutustutaan uutuuskirjoihin. Kirjaston henkilökunta opastaa esimerkiksi e-kirjojen ja -lehtien käytössä. Myös kirjastoauto Wivi palvelee lauantaina Hipposhallin edustalla.

Kansalaisopiston tanssituokioissa voi kokeilla suomalaista FolkJamia ja intialaista Bollywoodia. Sanataidekoululaiset ovat piilottaneet Hipposhalliin kirjoittamiaan hyvänmielen tervehdyksiä. Kirjekuoren löytäjä saa pienen yllätyksen Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden pisteelle.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen pisteellä lapsille järjestetään liikunnallista puuhaa ja aikuisille annetaan liikkumisvinkkejä. Paikalla on useita liikuntaseuroja esittelemässä toimintaansa. Esimerkiksi Jyväskylän Kenttäurheilijat ry:n ja Kalevan Kisojen pisteellä pääsee kokeilemaan yleisurheilua ja osallistumaan Kalevan Kisojen lippuarvontaan.

Ajankohtaisista asioista saa tietoa jututtamalla luottamushenkilöitä ja kyselemällä hankkeiden etenemisestä. Paikalla on myös Jyväskylän kaupungin toimialoja, yhdistyksiä ja kolmannen sektorin toimijoita.

Ohjelmatarjonta jatkuu sunnuntaina. Kello 11 Loiskis Trio esiintyy Tikkakosken päiväkeskuksessa (Myllylammenkatu 6) ja klo 14 Korpilahden päiväkeskuksessa (Levästentie 4-6). Konsertit ovat maksuttomia, mutta edellyttävät ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumiset lauantaihin 17.3. klo 24.00 mennessä.

Jyväskylän seurakunta tarjoaa 18.3. klo 16 Sepän Kipinä-tilassa (Ahjokatu 5) Pekka Laukkarinen Duon lastenkonsertin, johon on vapaa pääsy.

Jyväskylän päivien koko ohjelma ja ilmoittautumisohjeet: https://www.jyvaskyla.fi/paivat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi vastaa kritiikkiin toiminnastaan Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä: "Poikkeuksellista, että mielenosoituksen järjestäjä ei noudata määräyksiä"

Viron poliisi: Silja Europalta löytyi kaksi kuollutta nuorta aikuista, ei merkkejä väkivallasta – eri hyteistä löytyneet kuolleet olivat Suomesta

Hakalan sauna vetänyt väkeä Jyväskylään ympäri Suomen ja maailman – himosaunoja Pelle Miljoona vieraili Halssilassa, mutta ei päässyt lauteille

Myös autottomat voivat joutua maksajiksi, kun hallitus vaatimassa latausmahdollisuutta pihoihin

Saunalautta karille Päijänteellä yön pimeinä tunteina: "Hakkasi kiviin ja vaurioita olisi kohta tullut"

Silppua ruohonleikkurilla, haravoi tai tee oma jätesäkkikomposti – näin pääset eroon pihan peittävästä lehtipeitteestä

Kaksio tuhoutui tulipalossa Jyväskylän Sarvivuoressa – palovaroitin ei hälyttänyt

Yön uutiskooste: Mielenosoituksia, Brexit-jankkausta, jalkapalloyllätys ja huonon ajokelin varoitus

Kolumni: Seikkailupuiston lopettaminen oli jyväskyläläisille lapsiperheille järkytys – nyt paikka on vielä järkyttävämpi

Sunnuntai on lämmin, lumi ja räntä pysymässä Keski-Suomen yläpuolella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.