Viime vuoden verotulokärjen huipulla pääomatulolla rikastuneet

Supercellin johtohahmot pitivät verotetun ansiotulolistan kärkipaikkoja joukolla.

Viime vuoden yhteenlaskettujen verotettujen ansio- ja pääomatulojen kirkkain kärki on sama kuin pääomatulojen huippu. Yhteenlaskettuna eniten verotettuja tuloja sai Juha Hulkko, 45,5 miljoonaa euroa. Hänen pääomatulonsa olivat 45,3 miljoonaa euroa. Pääomatulot tulivat siitä, että tietotekniikkayritys Elektrobit myi Automotive-liiketoimintansa.

Yhteenlaskettujen listan kakkosena on Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila 42 miljoonan euron tuloilla, joista 40,5 miljoonaa oli pääomatuloja.

Kolmantena yhteenlasketuissa tuloissa on peliyhtiö Supercellin luova johtaja Mikko Kodisoja reilulla 34 miljoonalla eurolla. Hänen ansiotulonsa olivat 10,7 miljoonaa ja pääomatulot 23,8 miljoonaa euroa.

Supercelliläiset ansiotulojen kärjessä

Supercellin johtohahmot pitivät verotetun ansiotulolistan kärkipaikkoja joukolla. Eniten verotettua ansiotuloa sai yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Paananen. Hän tienasi 12,3 miljoonaa. Toisena oli luova johtaja Kodisoja 10,7 miljoonalla ja kolmantena yhtiön pelisuunnittelija Lasse Louhento, joka ansaitsi 7,3 miljoonaa.

Kymmenen kärkeen mahtuivat supercelliläisistä myös Jouni Utriainen 4,2 miljoonalla, Visa Forsten 3,6 miljoonalla ja John Derome 3,6 miljoonalla.

Heidän lisäkseen kärkikymmenikössä olivat Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth, joka tienasi 4,5 miljoonaa euroa, Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh 4,5 miljoonan euron ansiotuloilla ja Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan, joka tienasi 3,8 miljoonaa.

Ansiotulolistan kymmenes on Petri Hatakan kuolinpesä, jolla oli 3,5 miljoonaa euroa verotettua ansiotuloa.

Viime vuoden eniten ansiotuloja saanut nainen on supercelliläinen Drussila Hollanda-Grönberg, joka tienasi 2,2 miljoonaa euroa. Hän on ansiotulolistalla 25:s.

Seuraavana naisena listalla on Rose-Marie Koivisto merivalvontajärjestelmiä valmistavasta Navielektrosta. Hän tienasi 2,1 miljoonaa euroa.

Naisista eniten pääomatuloja sai viime vuonna Sanoma-omistaja Rafaela Seppälä. Hän sai 9,3 miljoonaa euroa. Seppälä sijoittui listalla 16:nneksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ullakkohuoneisto palaa Helsingin Eerikinkadulla – uhkaa levitä, henkilövahingoista ei tietoa

Kuvamysteeri vuodelta 1959 ratkesi: Tässä ovat "Make", "Lanza", "Leksa" ja "Siku" – katso myös nykynuorten vastaava poseeraus

Keski-Suomeen 12 karhunkaatolupaa – maakunnan karhukannaksi arvioidaan 120–145 mesikämmentä

Pakettiauton kuljettaja täräytti hiekkalastissa olevan kuorma-auton perään Ysitiellä – palokunta oli hetkessä paikalla

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa puhunut Hakkarainen vähätteli ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen

Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

IS: Äiti ja tytär löysivät Luonetjärven rantavedestä satoja patruunoita Tikkakoskella – Puolustusvoimat: patruunat ovat meidän, alkuperästä ei tietoa

Helsingin Hietalahdessa ammuttiin keskellä kirkasta päivää – silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja raksavaatteisiin pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Rekkakuskit avasivat autonsa ovet – katso, miten rekkamies sisustaa työpaikkansa

Epäilty rattijuoppo ajoi nokkakolarin marjanpoimijoiden pikkubussin kanssa Seinäjoella –  loukkaantuneista kaksi sai vakavia vammoja, ei enää välitöntä hengenvaaraa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.