Viime vuoden verotulokärjen huipulla pääomatulolla rikastuneet

Supercellin johtohahmot pitivät verotetun ansiotulolistan kärkipaikkoja joukolla.

Viime vuoden yhteenlaskettujen verotettujen ansio- ja pääomatulojen kirkkain kärki on sama kuin pääomatulojen huippu. Yhteenlaskettuna eniten verotettuja tuloja sai Juha Hulkko, 45,5 miljoonaa euroa. Hänen pääomatulonsa olivat 45,3 miljoonaa euroa. Pääomatulot tulivat siitä, että tietotekniikkayritys Elektrobit myi Automotive-liiketoimintansa.

Yhteenlaskettujen listan kakkosena on Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila 42 miljoonan euron tuloilla, joista 40,5 miljoonaa oli pääomatuloja.

Kolmantena yhteenlasketuissa tuloissa on peliyhtiö Supercellin luova johtaja Mikko Kodisoja reilulla 34 miljoonalla eurolla. Hänen ansiotulonsa olivat 10,7 miljoonaa ja pääomatulot 23,8 miljoonaa euroa.

Supercelliläiset ansiotulojen kärjessä

Supercellin johtohahmot pitivät verotetun ansiotulolistan kärkipaikkoja joukolla. Eniten verotettua ansiotuloa sai yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Paananen. Hän tienasi 12,3 miljoonaa. Toisena oli luova johtaja Kodisoja 10,7 miljoonalla ja kolmantena yhtiön pelisuunnittelija Lasse Louhento, joka ansaitsi 7,3 miljoonaa.

Kymmenen kärkeen mahtuivat supercelliläisistä myös Jouni Utriainen 4,2 miljoonalla, Visa Forsten 3,6 miljoonalla ja John Derome 3,6 miljoonalla.

Heidän lisäkseen kärkikymmenikössä olivat Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth, joka tienasi 4,5 miljoonaa euroa, Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh 4,5 miljoonan euron ansiotuloilla ja Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan, joka tienasi 3,8 miljoonaa.

Ansiotulolistan kymmenes on Petri Hatakan kuolinpesä, jolla oli 3,5 miljoonaa euroa verotettua ansiotuloa.

Viime vuoden eniten ansiotuloja saanut nainen on supercelliläinen Drussila Hollanda-Grönberg, joka tienasi 2,2 miljoonaa euroa. Hän on ansiotulolistalla 25:s.

Seuraavana naisena listalla on Rose-Marie Koivisto merivalvontajärjestelmiä valmistavasta Navielektrosta. Hän tienasi 2,1 miljoonaa euroa.

Naisista eniten pääomatuloja sai viime vuonna Sanoma-omistaja Rafaela Seppälä. Hän sai 9,3 miljoonaa euroa. Seppälä sijoittui listalla 16:nneksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Palokan suurpalo: Kotinsa menettäneille löydyttävä kymmeniä asuntoja – "Monella jäi puhelinkin taloon"

Kaura- ja ruiskuitu vähensivät lihomista: maksan rasvoittuminen hidastui, kun kuituja lisättiin länsimaiseen, rasvaiseen ruokavalioon

Otkesin tutkija ensikäynnin jälkeen: palo ei riehunut asunnoissa lainkaan, mutta vesivahingot ja savunhaju tekevät niistä asuinkelvottomia

Kun myrsky katkaisi monelta sähköt, Juhani Savolaisella ei ollut hätäpäivää – 40 aurinkopaneelia pitävät huolen siitä, ettei hänen tarvitse kesällä maksaa sähköstä ollenkaan

Oikeustieteellisiin pääsee pisteytysvirheen vuoksi 46 opiskelijaa aiottua enemmän

Paloturvallisuus on asiantuntijan mukaan Suomessa pääosin kunnossa, mutta valvonta on vaikeaa – tulipalon leviäminen voi olla kiinni pienistäkin virheistä rakentamisessa

Palokan senioritalon asukkaiden kotiinpaluun ajankohta riippuu rakennusten vaurioista – poliisi tutkii tapausta tuottamuksellisena yleisvaaran tuottamuksena

Seinäjoen koruvarkaudesta epäiltyjä miehiä ei ole saatu kiinni – yrittäjän mukaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, poliisi ei kommentoi tekotapaa

Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo koronan toinen aalto

Poliisi nappasi kiinni Laukaassa Jyväskyläntiellä hurjastelleen – ylinopeutta yli 50 kilometriä tunnissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.