Viimeistä kertaa Jyväskylässä lauantaina – "Tästä lähtien jokainen päivä on Ravintolapäivä"

Ravintolapäivä järjestetään viimeisen kerran lauantaina 21.5. Ravintolapäivän perustajat haluavat jatkossa viettää Ravintolapäivää vuoden jokaisena päivänä.

– Yhteinen ruokakarnevaali on mahtava tapahtuma, mutta se ei enää palvele Ravintolapäivän alkuperäistä tarkoitusta, toteaa Timo Santala, yksi Ravintolapäivän perustajista.

Tällä hetkellä Ravintolapäivä on poikkeustila. Päivän aikana maailmanlaajuisesti avautuu valtava määrä pop-up-ravintoloita, vain päiväksi. Jatkossa Ravintolapäivän perustajat toivovat näkevänsä enemmän pop-up-ravintoloita katukuvassa.

– Emme ole koskaan kysyneet mitään erityislupia ravintolan avaamiseen. Kaikki Ravintolapäivän ravintolat on mahdollista toteuttaa minä päivänä tahansa, kertoo Santala.

Viimeinen kansainvälinen Ravintolapäivä järjestetään lauantaina. Keski-Suomessa on auki kymmeniä ravintoloita, jotka löytyvät Ravintolapäivän kartalta. Tulevaisuudessa kartalta löytyy kaikki yksittäiset pop-up-ravintolat, päivästä riippumatta.

Ravintolapäivän syntymäpäivä on suuri ruokakarnevaali

Aivan kokonaan organisoitua Ravintolapäivää ei hylätä. Jatkossa Ravintolapäivän syntymäpäivää vietetään kerran vuodessa, aina toukokuun kolmantena lauantaina.

– Silloin jokapäiväinen Ravintolapäivä tiivistyy suureksi, yhteisölliseksi ruokakarnevaaliksi, joka täyttää kadut, puistot ja kodit pop-up-ravintoloista ja niistä nauttivista asiakkaista, haaveilee Santala.

Ravintolapäivä on suomalainen konsepti. Ensimmäinen Ravintolapäivä järjestettiin toukokuussa 2011. Viiden vuoden aikana on avattu 26 600 pop-up-ravintolaa yhteensä 75 maassa ja ne ovat tarjoilleet ruokaa arviolta 3 miljoonalle ihmiselle. Viimeinen Ravintolapäivä on järjestyksessään 21. tapahtuma.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .