Viisi miestä kaappasi turvapaikanhakijan – veivät soramontulle, pahoinpitelivät ja jättivät virumaan

Siilinjärveläismiehet kaappasivat uhrin seuraavana yönä siitä, kun sosiaalisessa mediassa levisi valheellista tietoa joukkotappelusta, Savon Sanomat kertoo.

Viisi siilinjärveläistä miestä kaappasi afganistanilaisen turvapaikanhakijan pakettiautoonsa, kuljetti noin kymmenen kilometrin päähän soramontulle, pahoinpiteli ja jätti maastoon virumaan, kertoo Savon Sanomat.

Välikohtaus tapahtui Siilinjärvellä Pohjois-Savossa viime lokakuussa seuraavana yönä, kun sosiaalisessa mediassa oli levinnyt väärää tietoa joukkotappelusta, Savon Sanomat kertoo. Lehden mukaan netissä oli väitetty turvapaikanhakijoiden pahoinpidelleen naisia paikallisessa ravintolassa. Poliisin mukaan yksi naisista oli aloittanut riidan, jossa paikalliset ja Afganistanista kotoisin olevat turvapaikanhakijat tönivät toisiaan. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti.

Uhri oli polkupyörällä liikkeellä seuraavana yönä, kun jenkkipakettiauto oli pysähtynyt hänen luokseen ja hänet oli kaapattu ajoneuvon kyytiin. Keski-ikäinen, perheellinen mies kertoi menettäneensä pahoinpitelyssä tajuntansa ja heränneensä pimeän aikaan. Lehden mukaan mies sai valtatien varresta kyydin ja ilmoitus poliisille tehtiin vastaanottokeskuksessa seuraavana päivänä.

Savon Sanomien mukaan vuosina 1978–1996 syntyneet suomalaismiehet myönsivät tapahtumat poliisille pääpiirteittäin, mutta selittelivät asiaa eri tavoin. Epäillyt selittivät asiaa muun muassa humalatilalla. Osa kiisti rasistisen motiivin, mutta kaksi puolestaan sanoi, ettei autoon olisi kaapattu ketään suomalaista. Yksi syytetyistä kertoi olleensa huolissaan muilutetun uhrin voinnista, mutta sanoi olevan "helpompaa, kun on vain hiljaa", Savon Sanomat kertoo.

Savon Sanomien mukaan syyttäjä vaatii miehille tuomioita vapaudenriistosta. Oikeus antaa tuomionsa miehille tällä viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Savolaismiehet tuomittiin turvapaikanhakijan muilutuksesta – oikeus piti motiivia rasistisena