Viisikymppinen mies pyysi 13-vuotiaan tytön korjaamaan tietokonettaan ja raiskasi Jyväskylässä

54-vuotias jyväskyläläismies on tuomittu 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen 13-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Keski-Suomen käräjäoikeus totesi Ari-Pekka Pelkosen syyllistyneen lisäksi huumausainerikokseen ja lievään ampuma-aserikokseen.

Uhrille hänet velvoitettiin maksamaan kärsimyksestä 6 000 euron ja tilapäisestä haitasta 4 000 euron korvaukset. Lisäksi oikeudenkäyntikuluista maksettavaksi tuli runsaat 2 300 euroa.

Rikokset tapahtuivat joulukuussa 2016 Jyväskylässä miehen asunnossa, jonne tämä oli pyytänyt tytön korjaamaan tietokonettaan. Asunnolla tuomittu oli tarjonnut tytölle alkoholia ja huumaavia lääkkeitä, jonka jälkeen hän oli kosketellut ja riisunut tyttöä ja ollut tämän kanssa sukupuoliyhteydessä.

Mies myönsi tekonsa ja tienneensä myös tytön itseään 39 vuotta nuoremmaksi. Hän kertoi kuitenkin lopettaneensa menettelynsä heti, kun tyttö oli pyytänyt. Oikeus katsoi kuitenkin näytetyksi, että mies suoritti toimintansa tytön fyysisistä ja sanallisista estelyistä huolimatta makaamalla hänen päällään ja pitämällä kiinni.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .