Viitasaarella moottorisahalla väärää ovea sahanneelle vankeutta

Miehen tarkoituksena oli sahata ex-vaimonsa ovea, mutta hän erehtyi asunnosta.

Viitasaarella kesäkuussa ex-vaimonsa naapurin asuntoon moottorisahalla tunkeutunut mies on tuomittu yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja muista rikoksista.

38-vuotias mies vapautui 3. kesäkuuta vankilasta, jossa hän kärsi tuomiota törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Vapautumista seuraavana päivänä hän sahasi reiän ex-vaimonsa naapurin oveen Viitasaaren Hakatiellä sijaitsevassa kerrostalossa ja meni sisälle asuntoon.

Miehen tarkoituksena oli sahata ex-vaimonsa ovea, mutta hän erehtyi asunnosta. Oikeudessa mies kertoi olleensa tapahtumahetkellä niin ”sekaisin”, että sahasi mihin sattui.

Käräjäoikeuden mukaan mies rikkoi naapurin kotirauhaa ja turvallisuuden tunnetta äärimmäisen moitittavalla tavalla.

– On ollut onni, ettei asianomistaja tai hänen alaikäiset lapsensa olleet kotona teon sattuessa, tuomiossa todetaan.

Lähestymiskieltojen rikkomisia, laittomia uhkauksia ja huumausainerikos

Mies tuomittiin samassa yhteydessä myös ex-vaimoonsa ja tämän tyttäreen kohdistuneista lähestymiskiellon rikkomisista, koska hän soitti ja lähetti näille viestejä sekä yritti ottaa yhteyttä ex-vaimoonsa vierailemalla tämän rappukäytävässä moottorisahan kanssa.

Mies sai tuomion myös kahdesta laittomasta uhkauksesta, sillä hän uhkasi ex-vaimonsa entistä miestä helmikuussa oikeusistunnossa sanomalla "terveisiä vankilasta" ja lähetti ex-vaimolleen väkivallalla uhkaavia tekstiviestejä.

Lisäksi mies tuomittiin huumausainerikoksesta, koska hän piti hallussaan Subutex-tablettia, käytti siitä osan ja luovutti osan eteenpäin.

Miehen saamasta yhdeksän kuukauden rangaistuksesta vähennetään 87 päivää miehen tutkintavankeudessa viettämän ajan vuoksi.

Miestä ei päästetty vapaalle jalalle rangaistuksen täytäntöönpanoa odottamaan, vaan oikeus määräsi hänet pidettäväksi vangittuna. Oikeuden mukaan vaara siitä, että mies vapaaksi päästessään jatkaisi samantyyppistä rikollista toimintaa, oli ilmeinen.

Mies on vuodesta 2010 syyllistynyt jatkuvasti lukuisiin rikoksiin, joista lähes puolet on henkeen, terveyteen, rauhaan ja vapauteen kohdistuvia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .