Sankka lumipyry keskeytti kaatuneen rekan noston – perävaunua lapioitiin tyhjäksi käsivoimin

Nosto-operaatio haittaa perjantaina Nelostien liikennettä.

Keskiviikkoisessa kolarissa Viitasaarella kaatuneen hakerekan nosto jatkuu perjantaina. Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan tilannetta ja olostuhteita tarkastellaan kello 9.

Noston piti tapahtua torstaina, mutta Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan sitä viivyttivät hankalat olosuhteet ja sää. Nostosta on haittaa Nelostien liikenteelle Ilmolahdella Jouhtenon kohdalla ja tie joudutaan katkaisemaan liikenteeltä ajoittain.

Pelastuslaitoksen mukaan työt keskeytettiin torstaina lumipyryn yltyessä ja alkaessa haitata näkyvyyttä. Täysperävaunuyhdistelmä piti saada ennen nostoa tyhjäksi hakkeesta, mutta perävaunun tyhjentämisen koneellisesti ei onnistunut, koska rekka oli kaatunut järveen hankalaan paikkaan. Pelastuslaitoksen mukaan hake lapioitiin perävaunusta pois käsivoimin. Vetoauton tyhjentämiseen saadaan perjantaina koneapua.

Koska näkyvyys lumipyryn takia alkoi olla valtatiellä huono, pelastuslaitoksen ajoneuvot jouduttiin siirtämään paikalta pois ettei lisäkolareita syntyisi.

Kolaripaikalla puoliksi ojaan valunut toinen raskas ajoneuvo on saatu siirrettyä pois onnettomuuspaikalta.

Kaksi raskasta ajoneuvoa kolaroivat Viitasaarella Ilmolahdella Jouhtenon kohdalla varhain keskiviikkoaamuna. Hakerekan kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Huonoa ajokeliä luvassa pohjois- ja itäosiin maata

Ajokeli on monin paikoin huono vielä perjantaina, kertoo Ilmatieteen laitos. Lapin, Kainuun ja Koillismaan alueella ajokeli vaihtelee aamulla erittäin huonon ja huonon välillä.

Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa on aamulla huono ajokeli, mutta keli paranee päivän mittaan.

Aamulla sateet liikkuvat maan etelä- ja keskiosasta itään ja sää poutaantuu. Pohjois-Pohjanmaalla tulee vielä aamulla vesi- ja räntäsateita. Pohjois-Karjalassa taas lumi- ja vesisateet voivat jatkua päivään saakka. Lapissa ja Koillismaalla lumi- ja räntäsateet jatkuvat koko päivän.

Illalla maan eteläisiä osia lähestyy uusi sadealue, ja maan eteläosan poutainen vaihe päättyy viimeistään lauantain vastaisena yönä.

Suuressa osassa maata lämpötilat pysyvät perjantaina nollan tuntumassa tai sen yläpuolella. Lapissa ja Koillismaalla on pakkasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .