Viitasaaren koivusaha Haka-Wood sai 552 000 euron tuen investoinnilleen

Viitasaarelainen koivusaha Haka-Wood Oy tekee lähes kahden miljoonan euron investoinnin sahan tulevaisuuteen. Investointi parantaa yrityksessä mittauksen ja sahauksen tarkkuutta, samalla mahdollistuu tuotantomäärän kasvattaminen. Investoinnin seurauksena yritys pystyy joustavammin reagoimaan markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin.

Haka-Wood on yksi niistä yrityksistä, jotka saivat tukea Keski-Suomen Ely-keskuksen maaseuturahastosta. Haka-Woodille myönnettiin 552 000 euron avustus ja se oli suurin yksittäinen tukisumma. Yritysten erilaisiin kasvuhankkeisiin myönnettiin yhteensä miljoona euroa. Näillä saadaan aikaan yhteensä 3,4 miljoonan euron investoinnit maakunnan yrityksissä.

Ely-keskus myönsi myös hankerahoitusta maaseudun yleishyödyllisiin investointeihin 1,8 miljoonaa euroa.

Tukea saavat moottoriurheilukeskuksen rakentaminen Keuruulla ja kelkkareittien kunnostamiset Viitasaarella ja Kivijärvellä. Kehittämisrahaa myönnettiin myös muun muassa kylämatkailuun, saunaverkoston kasvattamiseen sekä koulutuskokonaisuuksiin viljelijöille ja vesiosuuskuntiin. Uutta liiketoimintaa viritellään villankierrätyksen ympärille Jämsään ja Keski-Suomen ruokaketjun kehittämistä jatketaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun hankkeessa.

Keski-Suomen Leader-ryhmät rahoittivat perustamistukia ja kokeiluita noin 200 000 eurolla. Tukea annettiin muun muassa sähkötoimisen ja ekologisen, lumella liikkumiseen tarkoitetun laitteen prototyypin kehittämisen. Lisäksi rahoitettiin investointeja erikoisvaatteiden tuotantoon ja sisustuslevyjen valmistukseen sekä toimitilojen kunnostamiseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .