Viitasaaren lukion ylioppilas Eerika Salli säveltää ja huolehtii ympäristöasioista: "Monet kaverini Espoossa ihmettelivät ratkaisuani"

18-vuotias Eerika Salli teki runsas vuosi sitten rohkean loikan: hän muutti kotoaan Espoosta mummolaan Viitasaarelle. Samalla opiskelupaikka Tapiolan musiikkilukiossa vaihtui Viitasaaren lukion musiikkilinjalle.

Iso opinahjo muuttui viisi kertaa pienemmäksi – nyt hän painaa valkolakin päähänsä koulutyön päättyessä 30 opiskelijatoverin rinnalla 150 sijaan.

– Viitasaaren lukio oli minulle sopiva opiskeluympäristö. Pienemmät ryhmäkoot, jolloin opetus oli henkilökohtaisempaa ja opettajilla enemmän aikaa oppilaille, kiittelee Salli.

– Täällä olen voinut keskittyä opintoihin paremmin. Espoossa haalin niin paljon kaikkea harrastuksia, että välillä oli ihan liian kiire.

– Minut yllätti se, kuinka hyvin minut otettiin täällä vastaan. Monet kaverini Espoossa ihmettelivät ratkaisuani, mutta täällä käytyään näkivät, kuinka hyvin viihdyn täällä. Yhteisöllisyys on täällä se juttu. Menen minne tahansa, aina löytyy joku, jolla on kanssani yhteisiä tuttuja.

 

Eerikan Sallin kirjoitukset menivät hyvin ja jatkosuunnitelmat ovat selvät. Hän on hakenut Itä-Suomen yliopistoon lukemaan ympäristöpolitiikkaa sekä Joensuun konservatorioon pop/jazz-musiikkia.

Aika erikoinen yhdistelmä, mutta ne ovat tekeväisen ja ajattelevan nuoren mielenkiinnon kohteita.

– Musiikki on aina ollut mukana elämässäni. Ympäristöasiat myös kiinnostavat, sillä olen jo pitkään ollut huolissani ilmastonmuutoksesta. Aika näyttää, kumpi näyttelee tulevaisuudessa suurempaa roolia elämässäni, hän sanoo.

Viitasaarella musiikkiopisto antoi hyvän mahdollisuuden musiikin opiskeluun. Alkuvuodesta hän piti opistobändin kanssa oman konsertin, jossa esitti omia sävellyksiään ja sanoituksiaan.

– Oman musiikin esittäminen jännittää tavallista enemmän, kun on itsestään laittanut niin paljon likoon. Musiikilla ja sävellyksillä voin ilmaista itseäni enemmän kuin sanoilla. Musiikista välittyy helpommin sanoman lisäksi myös tunne.

 

Hän oli kasvissyöjä jo Viitasaarelle tullessaan ja nyt ympäristötietoisuus on kasvanut. Hän on pienentänyt omaa hiilijalanjälkeään ja osallistui Viitasaarenkin lukion järjestämään ilmastolakkoon.

– Keskustelua on hyvä herättää, sillä tilanne on oikeasti kriittinen. Ei voi ajatella niin, ettei sillä ole mitään vaikutusta, mitä Suomessa tehdään tai mitä yksilö tekee. Pienistä arjen teoista yhdessä tehtynä tulee suurempia. Suomesta, Viitasaarelta ja Espoosta ympäristötietoisuus voi levitä vahvistamaan maailmanlaajuista kokonaisuutta.

Lue alta lisää keskisuomalaisten ylioppilaiden tarinoita.

Katso lista kaikista Keski-Suomen ylioppilaista tästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .