Viitasaaren seurakunta jujutti ehtoollisviinin maistelulla

Viitasaaren seurakunnassa ei olla tosikkoja. Se oli tuli todistettua aprillipäivän mainiolla viininmaistelupilalla.

Seurakunnan kotisivulla tiedotettiin, että ikivanhan perinteen mukaan kiirastorstaina valittiin ehtoollisviini seuraavaksi vuodeksi. "Viitasaaren seurakunnassa on päätetty seurata tätä perinnettä ja seurakuntalaisten toivotaan osallistuvan kirkkoviinin valintaan."

Maistelutilaisuuteen kutsuttiin aprillipäivän illaksi klo 18 seurakuntatalolle ennen iltajumalanpalveluksen alkua. Uskottavaksi pilan teki se, että kutsu esitettiin myös keskiviikkona ilmestyneen Viitasaaren Seudussa "virallisissa" kirkollisissa ilmoituksissa.

Paikalla illalla päivysti pastori Sami Siltanen, jonka mukaan seurakuntatalon sisälle ei tullut ketään, vaikka ulko-ovi kävi jonkun kerran. Lohdutukseksi oli varattu viinirypäleitä. Pihassa myös oli välillä paljonkin autoja. Päivällä asiasta oli tullut tiedusteluja kirkkoherran virastoon ja suntiolle.

Anarkia piristää

- Kyllähän pieni anarkia piristää työyhteisöä. Yhdessä pilaa valmisteltiin ja meillä oli monta ideaa. Ehtoollisviinimaistelun keksi alunperin toimistotyöntekijä Päivi Paananen, paljastaa Siltanen.

Kirkkoherra Antti Hiltunen pyysi jo aprillipäivän iltana verkkosivulla anteeksi, jos joku aprillipilasta pahoitti mielensä. Hiljainen viikko ei hänen mielestään ole paras ajankohta aprillailuun, mutta tänä vuonna aprillipäivä sattui kellokeskiviikolle.

Puulukio maan tasalle

Viitasaaren Seudun aprillijuttu kauhistutti lukijat kertomalla, että olemattomalla käytöllä oleva kaunis, puinen, entinen lukiorakennus Nelostien tuntumassa puretaan säästösyistä. Kaupunki ei ole keksinyt sille järkevää käyttöä. Samalla ratkeaisi jatkuva paikallinen kiista, pitääkö rakennusta kutsua Puulukioksi vai Vanhaksi Yhteiskouluksi.

Viitasaaren kirjasto komppasi paikallislehteä päivällä kertomalla sosiaalisessa mediassa, että kirjastokortilla voi poikkeuksellisesti lainata myös kettinkejä. Niitä voisi käyttää Puulukion porraskaiteisiin lukittautumiseen, jos osallistuu Seudun paljastamaan, purkamista vastustavaan Viitasaari kuuluu kansalle -liikkeen mielenosoitukseen.

Korjaus klo 11.05. Tuhkakeskiviikko muutettiin kellokeskiviikoksi. Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta. Pääsiäisviikon keskiviikkoa kutsutaan kellokeskiviikoksi. Sen sanotaan saaneen nimensä siitä, että silloin laitettiin kellot karjan kaulaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.