Viitasaaren vanha kääntösilta sai pelastussuunnitelman

Sortumavaaraan ajautunut vanha kääntösilta Viitasaaren keskustassa on saanut korjaussuunnitelman. Suunnitelman on laatinut vanhojen siltojen korjausammattilainen, Ramboll Finland Oy:n siltainsinööri Jari Visuri.

Visurin laatimassa suunnitelmassa sillan routiva maa-aines poistetaan niin sanottua sillan pohjakaria eli ladottuja kiviä myöten. Seinämien kiviladonta suoristetaan ja tuetaan raudoilla. Rakenne vahvistetaan valamalla sisäpuolelle betonituki.

Tämän jälkeen pohjalle asetetaan suodatinkangas ja murskekerros, siltarakenteisiin asetetaan salaojat. Murskeen päälle tulee bentoniittimatto, kemiallinen savimatto, ja hieno murske.

– Tänä syksynä sillan ulkopuolelle ajetaan jätekiviä tueksi. Kivimassalla estetään sillan lisäsortuminen talven ja tulevan korjaustyön aikana. Nämä kivet poistetaan, kun korjaustyö on tehty, kertoo Viitasaaren kaupungin maanrakennusmestari Jukka Rauhala.

Siltarakenteita vaurioittanut vanha kaukolämpöputki on poistettu käytöstä ja tavoitteena on, ettei kääntösiltaa tarvitse sulkea liikenteeltä tulevana talvena. Viime talven silta oli suljettuna.

Korjaustöihin on tarkoitus ryhtyä ensi keväänä. Korjauk­sen on arvioitu maksavan 230 000 euroa.

Vanha kääntösilta on rakennettu suurten nälkävuosien hätäaputyönä. Yksi sillan kiviseinämistä sortui osittain kaksi vuotta sitten keväällä. Tämän jälkeen siltaa on yritetty korjata ja tukea huonolla menestyksellä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .