Viitasaari: Heli Ruotsalainen voittoon Valssin Ajan sävellys- ja sanoituskilpailun finaalissa

Valssin Ajan valssinsävellys- ja sanoituskisan juhlallisessa finaalissa voittajaksi selviytyi Heli Ruotsalaisen säveltämä, sanoittama ja esittämä Rakkauslauluja. Toiselle sijalle raati valitsi Helsingistä tulleiden Tuomas ja Janne Hiedanniemen sekä Kari Saarilahden valssin Bella Donna. Pronssille pääsi Ilari Haaviston säveltämä ja Marina Niittymäen sanoittama ja laulama Aina öisin.

Yleisöäänestyksestä suosikiksi ylsi viitasaarelaissäveltäjä Riitta Kotisaran ja paikallisen laulajattaren Katri Kumpulaisen esittämä Niinilahti-valssi. Kappaleen sanoitti Mirja Sutinen.

Kymmentä finalistikappaletta arvioimassa oli kuusihenkinen raati. Tähän kuului päätuomari ja harmonikkataiteilija Erkki Friman, Sinisen Tien Tanssijat Ry:n puheenjohtaja Upi Vartiainen, Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnunen, musiikin lehtori Hanna Kiviniemi, Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT Ry:n puheenjohtaja Jaana Tolmunen sekä yleisöstä tehtävään valittu tuomari Marianne Martti.

Viitasaari- ja lähialueaiheisten valssien sävellys- ja sanoituskilpailuun saatiin kaiken kaikkiaan 51 valssiteosta. Perjantaisen semifinaalin 20 kappaleesta finaaliin karsiutui kymmenen. Kilpailun voittajalle lahjoitettiin 2 000 euroa, toiseksi tulleelle 1 000 ja kolmannelle 500 euroa.

Kilpailun valssikappaleiden taso yllätti Erkki Frimanin.

- Ihmetyttää, miten näin lyhyellä varoitusajalla saimme näin hienoja valsseja. Odotin, että olisi ollut enemmän perinteellisempiä valsseja, mutta kisaanhan tuli todella monentyyppisiä kappaleita!

Finaalin kymmenen valssia levytetään CD-tallenteeksi syksyllä.