Ville Niinistö: Rahat Itämeren suojeluun maataloudelta

Valtion budjetissa ei voida karsia muusta ympäristönsuojelusta Itämeren suojelun vuoksi, sanoo vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö blogissaan.

Itämeren suojeluun tarvittavia rahoja ei Niinistön mielestä voi tiristää ympäristöministeriön valmiiksi pienistä varoista. Sen sijaan ne voisi kohtuudella ottaa maa- ja metsätalousministeriön rahoista. Maatalous aiheuttaa valtaosan Itämeren ravinnepäästöistä, Niinistö huomauttaa.

Kolmen miljoonan euron löytäminen Itämeren suojeluun on yksi hallituksen budjettiriihen auki olevista kysymyksistä. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on myötämielinen rahojen lisäämiseen, mutta on antanut ymmärtää niiden olevan pois muusta ympäristötyöstä.

- Tällainen silmänkääntötemppu ei vihreille riitä. Kokoomuksenkin on vihdoin osoitettava, että pehmeä ympäristöpolitiikka edellyttää puheiden lisäksi myös tekoja, Niinistö suomii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Palokan senioritalon palo sammutettu: 168 asukasta evakuoitiin – talo paloi suurelta osin asuinkelvottomaksi ja tuli levisi myös naapuritaloon

Yön uutiskooste: Jyväskylän senioritalon palo sammutettu, Ilmatieteen laitokselta rankkasade - ja tuulivaroituksia, kotimaan lomakohteita loppuunmyyty

Juha Honkosen uutisanalyysi: Koronan toinen aalto tulee, olemmeko valmiit?

Larvanto oli mielisairaalassa, joi itsensä kuolleeksi ja käynnistettiin kaapeleilla, mutta juominen jatkui – vasta Jyväskylän AVOT-ryhmä tuki raitistumiseen

Yli 3 000 päihde- ja mielenterveyspotilaan hoito siirtyi sairaanhoitopiiriltä kaupungille Jyväskylässä: Potilailla hätä palveluiden jatkuvuudesta kaupungin taloustilanteessa

Uhrit ovat rohkaistuneet – seksuaalirikoksista tehtiin viime vuonna kolmannes enemmän rikosilmoituksia kuin vuonna 2017

Ambulanssin navigaattori on ajattanut jo kahdesti harhaan etsiessään aivoverenvuodon saaneen Jori Ijäksen asuntoa – mikä eteen, kun hätätapauksessa apu ei löydäkään paikalle?

Kotimaanmatkailun buumi täytti suosituimmat ranta- ja luontokohteet äärimmilleen – "Tällä erää menekkiä olisi päivittäin useammallekin luksussviitille"

Osa yrityksistä soittaa yhä taustamusiikkia luvatta – ravintolat ovat tunnollisimpia maksajia

Eteläiseen ja itäiseen Suomeen annettu rankkasade- sekä tuulivaroitukset

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.