Ville Niinistö: "Luonnonvaraministeriö olisi Venäjän malli"

Ympäristöministeriön lakkauttaminen lisäisi lobbarien valtaa kansalaisten ja ympäristön kustannuksella, katsoo vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Niinistö kirjoittaa blogissaan, että ympäristöministeriön purkamista ovat kannattaneet vain eri elinkeinojen etua ajavat tahot.

– He haluaisivat hoitaa asiansa ilman valtiovallan neuvotteluosapuolta, joka aina puolustaa yleistä etua luonnon monimuotoisuuteen ja puhtaaseen ympäristöön.

Niinistö arvioi, että ympäristöministeriön haluaa nähtävästi purkaa Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, joka sai keskeytettyä Etelä-Suomen viimeisiä uhanalaisia suoluontokohteita pelastavan soidensuojeluohjelman viime vaalikauden lopussa.

Niinistön mielestä jotain kertoo sekin, että kaavailtu luonnonvaraministeriö olisi Venäjän malli, jollaista ei ole länsimaissa käytössä.

– Luonnonvaraministeriössä olisi pukki kaalimaan vartijana.

Entinen ympäristöministeri muistuttaa, että perustamalla ympäristöministeriön Suomi astui vuonna 1983 yhtenä ensimmäisistä niiden sivistysmaiden joukkoon, jotka näkivät ympäristön tilan jatkuvan heikentymisen vaativan valtiovallan vahvaa puuttumista. Ensimmäinen ympäristöministeri Matti Ahde (sd.) sai toimikaudellaan muun muassa pelastettua Suomen viimeiset vapaana virtaavat kosket suojelluiksi.

– Ympäristöministeriötä tarvitaan jatkossakin turvaamaan yleinen etu puhtaaseen ympäristöön, Niinistö opastaa.

Uusimmat

Kotimaa

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Karstulan kunnanjohtajakandidaattien joukossa on mediakohun pyörteisiin joutunut ex-kansanedustaja ja entisiä kunnanjohtajia – katso kaikkien 17 hakijan nimet

Pellit kolisivat peräänajossa Jyväskylän Rantaväylällä – autot selvisivät pienin vaurioin

Kevään lämpöennätys rikki: Kemiönsaaressa kuroteltiin kohti 20 asteen rajaa

Useita kansanedustajia on ehdolla EU-vaaleissa – moni heistä ei tiedä, lähtisikö Brysseliin oikeasti

Keskikesän Saunamaakuntaviikko kerää löylyttelyn ystävät yhteen – luvassa kaikkea aina turvesaunasta, saunamaratoniin ja Saunanlämmityksen MM-kisoihin

Timo Soini sanoo jättävänsä politiikan – "Astun Senaatintorille vapaana miehenä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.