Ville Niinistö hallituksen päätöksestä: Tuulivoiman terveysvaikutusten arviointi "huuhaata"

Perussuomalaisten Matti Putkonen on esittänyt, että tuulivoiman uudet luvat tulisi jäädyttää, kunnes infraäänien terveysvaikutukset on selvitetty.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kritisoi hallitusta siitä, että se kuuntelee mieluummin perussuomalaisten "huuhaata" tuulivoiman terveysvaikutuksista kuin asiantuntijoita.

Hallitus esitti ylimääräisen selvityksen tekemistä tuulivoiman terveyshaitoista osana energia- ja ilmastostrategiaa, joka julkaistiin tänään.

Niinistön mukaan tuulivoima läpäisee jo nyt tiukat ympäristövaikutusten arvioinnit ja asiantuntijat suosittelevat tuulivoiman lisäämistä.

 – Tämä ei ole asiantuntijatiedon mukaista vaan perussuomalaisten työmies Matti Putkosen politiikan seurausta, Niinistö sanoo.

Puoluevirkailija Putkonen on esittänyt, että tuulivoiman uudet luvat tulisi jäädyttää, kunnes infraäänien terveysvaikutukset on selvitetty.

– On merkillistä, että samaan aikaan hallitus ei vähennä ohjelmassaan yhtään fossiilisten polttoaineiden saamia tukia, vaikka me tiedämme, että fossiiliset polttoaineet aiheuttavat merkittäviä terveydellisiä haittoja.

Hänestä hallitus kaiken kaikkiaan hidastelee energia- ja ilmastostrategiallaan ilmastonsuojelua.

Korjattu aiempaa uutista: Niinistö kritisoi ylimääräisen selvityksen tekemistä tuulivoiman terveysvaikutuksista, sillä vaikutukset arvioidaan jo nyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ihalainen: Puun riitettävä myös korkean jalostusasteen tuotteisiin