Virkkunen vappupuheessaan: Kestävät investoinnit eivät uhkaa hiilinieluja – lue koko puhereferaatti tästä

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) piti vappupuheensa Kokoomuksen sinisessä vapussa Seinäjoella.

Virkkusen mielestä hallitusneuvottelijat eivät juuri parempaa vappulahjaa olisi voineet saada, kuin Metsä Groupin suunnittelema Kemin biotuotetehdas.

– Sen lisäksi että investointi tuo työtä ja vientituloja, se myös nostaa tuntuvasti Suomen uusiutuvan energian määrää ja tuo markkinoille lisää biopohjaisia tuotteita fossiilisia raaka-aineita korvaamaan. Juuri tämän eteen Euroopan unionissa on viime vuodet tehty työtä, Virkkunen sanoo.

Hänen mukaansa myös uuden tehtaan vaatimat investoinnit liikenneinfrastuktuuriin ovat nekin linjassa eurooppalaisten tavoitteiden kanssa. Päärata Helsingistä Tornioon saakka on juuri nostettu CEF-asetuksessa EU:n liikennerahoituksen piiriin. Virkkunen toimi asetuksessa EU-parlamentin neuvottelijana.

– Uuden hallituksen on nyt sitouduttava osaltaan tekemään tarvittavat liikenneinvestoinnit. Ne eivät hyödytä pelkästään pohjoista, vaan koko Suomea, Virkkunen sanoo.

Hän pitää käsittämättömänä vihreiden asettumista poikkiteloin uuden investoinnin edessä.

– Metsät kasvavat Suomessa enemmän kuin koskaan. Niiden käyttöä voidaan edelleen kestävästi lisätä toisin kuin vihreät väittävät. Erityisesti Pohjois-Suomessa laskelmien perusteella puuta riittää hyvin, Virkkunen sanoo.

Hän muistuttaa, että vielä viisi vuotta sitten Äänekosken biotuotetehdasinvestoinnin aikaan silloinen vihreiden puheenjohtaja ja ympäristöministeri piti vastaavaa tehdasta merkittävänä ekotekona, ja käynnisti pilottihankkeen tehtaan ympäristölupien vauhdittamiseksi. Nyt kelkka näyttää hänen mielestään omituisesti kääntyneen.

– Biotuotetehtaassa on kyse juuri sellaisesta investoinnista, joita nyt tarvitaan. Samalla kun saamme Suomeen lisää työtä, voimme osaltamme olla ratkaisemassa suuria globaaleja haasteita niin puhtaan energian kuin uusien biopohjaisten tuotteidenkin kautta. Sekä Suomi että maapallo voittavat, Virkkunen sanoo.

Uusimmat

Kotimaa

Jämsässä viikonlopun aikana mökkimurtoja – näitkö jotakin epäilyttävää?

Marko Anttila sai Mörkö-mukit loppumaan Iittalasta ja Prismoista – "Kiinnostus nousi merkittävästi tuossa puolen yön jälkeen"

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Mies käveli ulos Palokan Citymarketista varastetut vaatteet ja kengät päällään

Humalainen henkilöauton kuljettaja päätyi ojaan Äänekoskella – auton ovi väännettiin auki

Katainen laittanut hakemuksen vetämään Sitran yliasiamiehen pestiin – ex-pääministeri on palaamassa Suomeen Brysselistä

Tikkakoskelta kaksi Hawk-konetta saattamaan Muuramen muflonia, Mörköä ja muita sankareita

Näkökulma: Tunteita herättäneet pärjäsivät parhaiten EU-vaaleissa – Suomalaisia koskettanut elämäntarina on merkittävä selittäjä äänikuninkuuden taustalla

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Mies vainosi ex-kumppaniaan Jyväskylässä: Pommitti sadoilla viesteillä, levitti naisen alastonkuvia, seurasi kuntoilusovelluksen avulla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.