Virkkuselle myös liikenneministerin tehtävät

Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) ottaa hoitoonsa liikenneministerin tehtävät. Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kertoi vasemmistoliitolta vapautuneen paikan jaosta tänään.

Virkkunen hoitaa jatkossa myös kuntaministerin tehtäviä. Kunta-asiat ovat Kataisen mukaan pitkälti jo valmistelussa, minkä takia uusien tehtävien antaminen Virkkuselle oli hänestä luontevaa.

SDP päättää kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävien jaosta ministeriensä kesken ylihuomenna, sanoo valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.).

Urpilaisen mukaan päätös tehdään puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kokouksien yhteydessä torstaina aamupäivällä.

Hallituspuolueet sopivat eilen, että vasemmistoliitolta vapautuneita ministerisalkkuja varten ei nimitetä uusia ministerejä, vaan tehtävät jaetaan SDP:n ja kokoomuksen kesken. Päätöstä perusteltiin säästösyillä.

Kulttuuri- ja urheiluministeriltä sekä liikenneministeriltä vapautuvien erityisavustajien tehtävät aiotaan säilyttää. Avustajia on ollut yhteensä viisi.

–On sovittu, että erityisavustajat, jotka vapautuvat vasemmistoliiton lähdön jälkeen, jaetaan tasan kaikkien hallituspuolueiden kesken, Urpilainen sanoi STT:lle Ateenassa.

Urpilainen vahvistaa hallituksen päätöksen, että valtiosihteerin tehtävä opetus- ja kulttuuriministeriössä jää vastedes täyttämättä.