Virrat ilmoittaa ministeriölle olevansa valmis jatkamaan sote-yhteistyötä Ruoveden kanssa

Virtain kaupunki pitää Ruoveden kunnan päätöstä purkaa sote-yhteistoimintasopimus vastuuttomana, vaarallisena ja laittomana. Sosiaali- ja terveysministeriölle antamassaan lausunnossa kaupunki ilmoittaa omalta osaltaan olevansa valmis jatkamaan yhteistyötä.

Kaupunginhallitus antoi maanantaina valtuustolle tiedoksi STM:lle sorvatun lausunnon sote-alueen jatkon edellyltyksistä. Virroilla katsotaan, että palvelut ovat olleet taloudellisia ja toimivia ja että kunnat ovat maantieteeltään ja väestörakenteeltaan samankaltaisia ja siksi sopivia yhteistyöhön. Myös kustannuskehityksen nähdään olleen etenkin Ruoveden osalta maltillista.

Ruoveden valtuusto irtisanoi 2.7. yhteistoimintasopimuksen 3.7. alkaen. Virrat on senkin jälkeen sitoutunut tuottamaan sopimuksenmukaiset lähipalvelut 100-prosenttisesti omistamansa Keiturin Sote Oy:n kautta.

Yhteistoiminta-alueen toiminnan päättäminen aiheuttaisi Virtain mielestä merkittäviä muutoskustannuksia molemmille kunnille. Virrat pitää kiinni myös sopimuskohdasta, jonka mukaan irtisanomisaika on seuraavan kalenterivuoden viimeinen päivä.

Lausunnossa todetaan, ettei Virrat pidä toiminnallisesti tai taloudellisesti tarkoituksenmukaisena neuvotella sote-alueesta tilanteessa, jossa uusista maakunnista ollaan juuri tekemässä päätöksiä.

STM ja valtiovarainministeriö kutsuivat elokuussa Virtain ja Ruoveden edustajat neuvotteluun sote-kiistasta ja edellyttivät näiden antavan tilanteesta lausuntonsa. Kunnat ovat pitäneet myös kahdenkeskisen neuvonpidon, ja seuraava tapaaminen on sovittuna tämän kuun lopulle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .