Virtain ja Ruoveden sote-kiista korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Taustalla ovat kuntien yhteisen sote-yhtiön omistussuhteet.

Virtain kaupunki valittaa Virtain ja Ruoveden sote-kiistasta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO). Kiistan taustalla ovat kesän tapahtumat, joissa Ruoveden haluama osakkuus kuntien yhteisessä sote-yhtiössä lykkääntyi ja Ruovesi päätti sen jälkeen purkaa kokonaan sopimuksen yhteisestä sote-alueesta. Virrat puolestaan pahastui Ruoveden päätöksestä ja valitti siitä hallinto-oikeuteen.

KHO:een lähtevän valituksen varsinainen aihe on Hämeenlinnan hallinto-oikeuden elokuussa tekemä päätös, jonka mukaan se ei tutki Virtain tekemää valitusta Ruoveden purkamispäätöksestä. Hallinto-oikeus perusteli ratkaisuaan sillä, että valituksen tehnyt Virrat ei ole asianosainen eikä sillä ole valitusoikeutta.

Virrat katsoo KHO:lle tekemässään valituksessa, että se on asianosainen. Kaupunki toteaa, että se järjestää ja tuottaa sote-palvelut ja Ruoveden purkamispäätös vaikuttaa sen oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Lisäksi päätös vaikuttaa osaan kaupungin henkilöstöstä.

Virtain ja Ruoveden sote-riitaa yrittää selvitellä myös sosiaali- ja terveysministeriö, jolle kunnat antoivat lausuntonsa tapahtuneesta syyskuun puolivälissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .