Virtain ja Ruoveden sote-kiistasta neuvoteltiin ministeriöiden johdolla – seuraavaksi vaaditaan viralliset kannanotot

Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö pyytävät Virtain kaupungilta ja Ruoveden kunnalta 15.9. mennessä viralliset kannanotot sote-yhteistyön edellytyksistä. Ministeriöiden ja kuntien edustajat neuvottelivat perjantaina epävirallisesti yhteistoiminta-alueen tulevaisuudesta tilanteessa, jossa Ruovesi on jo irtisanonut sopimuksensa 3.7. alkaen ja viestittänyt olevansa kiinnostunut Mänttä-Vilppulan vetämästä sote-alueesta.

– STM:n edustajat totesivat, että selvityksiä tilanteesta pyydetään mahdollisesti myös aluehallintovirastolta. Mikäli kunnat eivät pääse yhteisymmärrykseen, asian ratkaisu kuuluu valtioneuvoston toimivaltaan, kertoo Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki.

– Keskusteluissa nousivat esille muun muassa mahdollisen irtautumisen muutoskustannukset ja hankintalain asettamat rajoitukset Ruoveden jatkoratkaisulle sekä henkilöstön asema ja se, että palvelut ovat toteutuneet hoitotakuun rajoissa.

Haapamäen mukaan lääkäritilanne Virrat-vetoisella sote-alueella on hyvä ja erikoislääkäripalveluitakin on ollut tarjolla vuosikymmenten ajan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .