Virtain uudella yhtenäiskoululla kireä aikataulu – valmista pitäisi olla 2021

Virtain pitkään vireillä olleen yhtenäiskouluhankkeen tiukaksi käyvästä aikataulusta pidetään kiinni. Uudisrakennuksen tarpeesta vallitsee yksimielisyys, mutta päätökset ovat jääneet auki.

Yhtenäiskoulun kustannusarvio on 15 miljoonaa euroa. Uudisrakennus on tarkoitus saada käyttöön vuonna 2021, mutta kaavoitus ei ole vielä valmis, tarkat rakennussuunnitelmat puuttuvat ja kustannukset jakavat myös päättäjien mielipiteitä.

Valtuusto merkitsi yhtenäiskoulun valmistelutilanteen tiedoksi maanantain kokouksessa.

Kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki luonnehtii käsittelyä valtuutetuille myös informoivaksi.

– Paikka on ollut tiedossa ja 15 miljoonan euron kustannuksista pidetään kiinni. Kaupunginhallitus lisäsi hakkeeseen vielä liikunta- ja konserttisalina toimivan tuhannen neliön monitoimitilan, ja sen on mahduttava tuohon kustannusarvioon tavalla tai toisella, sanoo Haapamäki.

Rakennuttajakonsultin tulee lisäksi selvittää, onko monitoimisalin rakentamiseen mahdollista saada ulkopuolista rahoitusta.

Teknisen johtajan Raimo Pirhosen mukaan uudishanke sai vauhtia rakennuttajakonsultin valinnasta.

– Tekninen lautakunta valitsi tehtävään Suunnittelutalo PPG Oy:n huhtikuussa. Valintapäätöksen jälkeen kangerrellen alkanut valmistelu on edennyt vauhdilla. Kaavaluonnos tulee nähtäville elokuussa, käsittely on lokakuussa ja kaava hyväksytään marraskuussa, kun ja jos aikataulut pitävät, kertoo Pirhonen.

Hankkeen valmistelun aikana opetussuunnitelmat ovat muuttuneet, ja perinteinen käytäväkoulu luokkineen ei tule enää kysymykseen.

– Nyt on tärkeää osallistaa vielä opettajat suunnitteluun. Osallistava tapaaminen opettajien kanssa määrä pitää kesäkuussa. Hyvän perustyön ovat tehneet pedagogiikan huippuasiantuntijat. Aikataulu on todella tiukka, mutta mahdollinen, uskoo Pirhonen.

550 oppilaan uudisrakennus on määrä toteuttaa Rantatien perinteikkäälle kampukselle. Siihen tulee tilat 50 eskarilaiselle ja luokat ensimmäisestä yhdeksänteen.

Vielä ei ole varmuutta, mitä vanhasta rakennuskannasta saa purkaa. Museoväki haluaisi säilyttää 50-luvulla rakennetun opettajien asuntolan. Lisäksi Rantatien ja Mäkitien koulut on määrä säilyttää väistötiloina rakentamisen ajan.

Rantatien koulussa on Aluehallintoviraston vahvistama sisäilmaongelma. Puolet oppilaista opiskelee parakeissa ja puolet koulukiinteistössä, jonka sisäilmaongelmien poistoon on investoitu 300 000 euroa.

Virtain yläkoulu-lukio toimii väistötiloissa sisäilmaongelmien takia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .