Visailemallakin voi saada kesätyöpaikan

Metsävisassa menestyminen voi tänä vuonna tuoda tietäjälle kesätyöpaikan. Metsänomistajat – metsänhoitoyhdistykset, metsänomistajien liitot ja MTK – nimittäin arpovat Metsävisan koulutason voittajien kesken 14 kesätyöpaikkaa eri puolilla Suomea.

Kahden viikon pestejä metsänomistajien ja metsätalouden parissa on tarjolla valtakunnallisessa yläkoululaisten metsätietokilpailussa menestyneille nyt ensimmäistä kertaa.

Palkallinen työ järjestetään kotipaikkakunnalta tai mahdollisimman läheltä kotipaikkaa ensi kesänä 2.–13.6. välisenä aikana.

Mukana 390 koulua

Metsävisa järjestetään 390 yläkoulussa keskiviikkona 5. helmikuuta. Siihen osallistuu reilut 26 200 oppilasta ja 665 biologian ja maantieteen opettajaa.

Koulujen voittajat ratkeavat 12.3. mennessä. Kunkin koulun voittaja pääsee maakuntatason karsintaan ja maakuntien voittajat kutsutaan 27.–28.5. järjestettävään loppukilpailuun Helsinkiin.

Metsävisa testaa tietoja ajankohtaisista aiheista. Tämänvuotisia teemoja ovat metsästä saatavat uudet tuotteet, puiden ekosysteemipalvelut ja petolinnun pesimäympäristön hoitaminen talousmetsissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.