Voi, Peijakas ja Pirskatti, miten Mänttä-Vilppulassa kokoustetaan!

Kaupunginhallitus valitsi kaupungintalon tiloille taidekaupungin henkeen sopivat räväkät nimet.

Mänttä-Vilppulan kaupunginhallitus nimesi maanantaina kaupungintalon tiloja rohkealla otteella. Tähän asti esimerkiksi kokoushuoneista on käytetty pelkkiä numeroita, ja persoonallisempaan käytäntöön siirtyminen vaati tiukan äänestyksen.

Jatkossa kaupungintalon ala-aula on Aulagalleria Vikman ja katutason kahvion kabinetti Samperi. Kokoushuoneet 1–4 nimettiin Hiivatiksi, Pirskatiksi, Kehveliksi ja Peijakkaaksi. Valtuustosalia kutsutaan vastakin neutraalisti valtuustosaliksi.

Kaupungin johtoryhmä antoi taidehankintatoimikunnalle tehtäväksi ehdottaa tiloille aiempaa luovempia ja taidekaupungin henkeen sopivia nimiä. Toimikunnan ideoimista vaihtoehdoista kaupunginjohtaja Esa Sirviö esitti hallitukselle räväkimpien valitsemista.

Hallituksessa Marika Ala-Herttuala (sd.) esitti, että tilojen nimiksi valitaan toimikunnan vaihtoehtoisista ehdotuksista paikallisiin vesistöihin viittaavat Ukonselkä, Savonselkä, Lyhdeselkä, Suutarinselkä ja Vuolleselkä. Tälle kannalle asettuivat myös Kai Lindroos (sd.), Lasse Siltanen (sd.) ja Mikko Kivilahti (kesk.).

Rohkeampia valintoja kannattivat puheenjohtajana toiminut Mira Anttila (kok.) sekä Anneli Helander (vas.), Alli Mäkinen (kesk.) ja Jani Haapoja (vihr.). Koska äänestystulos oli tasan 4–4, ratkaisi puheenjohtajan ääni.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .