Voiko tämä olla totta? – Veikkaus lopettaa loton

Veikkaus tiedottaa, että kuluva viikko on viimeinen Suomen suosituimman rahapelin Loton yli 40-vuotisessa historiassa.

Suomalaisten suosioon noussut ja instituutioksi muodostunut peli ehti olla myynnissä yli 43 vuotta. Lopettamispäätöksen syy on viime aikoina julkisuudessakin keskustelua herättänyt Loton viime vuoden aiempaa heikompi myynti.

– Vain runsas miljoona suomalaista pelaa Lottoa viikoittain. Tällä viikolla, kun potissa on ennätyspotti 13,1 miljoonaa euroa, pelaajamäärä kasvaa lähemmäs kahta miljoonaa pelaajaa. Tämä on sen verran vähän, ettei peliä kannata jatkaa. Emme edes tuplaa pelaajamäärässä Putouksen katsojalukuja, harmittelee Veikkauksen varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski.

Kuluva viikko (kierros 14/2014) on täten viimeinen Loton historiassa. Peliä voi pelata lauantaihin 5.4.2014 klo 22.00 saakka Veikkauksen asiamiespisteissä ja veikkaus.fi:ssä.

Lottoa on ehditty pelata Suomessa hieman yli 43 vuotta, ja se on edelleen Veikkauksen suosituin peli ja Suomen suosituin rahapeli.

– Surullisen päätöksen äärellä meitä ilahduttaa kuitenkin se, että Lotto saa lopettaa taipaleensa kunniakkaasti ennätyspottiviikkoon, sanoo Sarekoski.

Loton muistoksi voi tänään 1. huhtikuuta 2014 käydä allekirjoittamassa adressin Veikkauksen nettisivuilla.