Vuosi alkoi roihuten: Tuhopolttoja poikkeuksellisen paljon

Vuoden alkua on leimannut poikkeuksellisen runsas tuhopolttojen määrä. Eri puolilla maata on sytytetty kirkkoja ja koteja sekä pienempiä paloja. Kaikeksi onneksi uhreilta on vältytty.

Ensiksi liekit löivät Lieksassa vuoden vaihtuessa, kun kaksi omakotitaloa sytytettiin aamuyöllä. Nukkumassa olleet ihmiset pelastuivat täpärästi. Epäilty 24-vuotias mies on vangittu.

Varsinainen suma oli loppiaisen seudun viikonvaihde, jolloin tietoon tuli ainakin viisi tuhopolttoa tai sellaisen yritystä. Oulussa yritettiin sytyttää perjantai-iltana Maikkulan sivukirjasto. Tekijää ei ole vielä saatu kuulusteltavaksi.

Vakavimmat vahingot syntyivät Tampereella Kalevan mormonikirkon palosta, jossa noin 3-4 miljoonan euron arvoinen rakennus tuhoutui täysin. Poliisi on kuulustellut kolmea henkilöä, jotka on vapautettu. Tampereella tuli tietoon samoihin aikoihin muitakin lievempiä sytytystapauksia.

Kuin jatkoksi paloaallolle sytytettiin puukirkko myös Lappeenrannassa sunnuntaiyönä. Hälytysjärjestelmien ansiosta palo saatiin hallintaan nopeasti ja uuden kirkkoherran virkaanasettajaiset voitiin pitää normaalisti yli 200-vuotiaassa Lappeen Marian kirkossa. Palosta on otettu kiinni yksi epäilty.

Porin keskustassa paloi lauantai-iltana 1800-luvulla rakennetussa arvotalossa, jossa on kymmenkunta asuntoa. Ensimmäisen kerroksen huoneistosta alkaneen palon sytyttäjänä on pidätetty asunnossa humalassa räyhännyt ns. poliisin tuttu.

Tuusulassa syttyi tulipalo myöhään lauantai-iltana mielenterveyskuntoutujien ryhmäkodissa. Teosta epäillään yhtä kodin naisasukkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.