Vuotava rahtialus kohtasi yön hinaussopimusta odottaen

"Ei ole vaaraa, että aluksesta vuotaisi mereen öljyä"

Suomenlahdella pulaan joutunut rahtialus saatiin vakautettua hinauskuntoon perjantaina illansuussa. Pietariin matkalla ollut Glory Hongkong -alus ilmoitti torstaina Suursaaren länsipuolella, että se oli saanut vuodon. Meripelastustoimet jatkuivat toista vuorokautta.

– Mitään välitöntä vaaraa ei enää ole. Aluksesta on pumpattu ulos vettä, ja sitä on enää ainoastaan konehuoneessa. Ei ole vaaraa, että aluksesta vuotaisi mereen öljyä tai että vesimäärä aluksen sisällä enää lisääntyisi, kertoi johtokeskusupseeri Janne Ryönänkoski Helsingin meripelastuslohkokeskuksesta illansuussa.

Panaman lipun alla liikennöivän rahtialuksen omistava varustamo neuvotteli päivän mittaan hinaussopimuksesta kaupallisen toimijan kanssa, Ryönänkoski kertoo. Aluksen määränpää on mahdollisesti suojasatama Viron puolella, jossa se korjataan kuntoon.

Pumpuilla vuotoa vastaan

Rahtialuksen vuoto pidettiin toista vuorokautta hallinnassa pumppujen avulla. Hätäilmoituksen mukaan aluksen konehuoneessa oli noin viisi metriä vettä. Veden korkeus ehti nousta hälytyshetkestä jopa kaksi metriä ennen pumppauksen aloittamista. Ihmishenkiä ei kuitenkaan ollut vaarassa, Suomenlahden merivartiostosta kerrottiin perjantaina.

Ilman lastia matkanneella aluksella on 22 hengen miehistö, vahvisti rajavartiolaitos aiemmin perjantaina. Aluksen korjaus merellä ei ollut mahdollista.

Vuotavan aluksen luona olivat vielä illalla muun muassa vartiolaiva Tursas onnettomuuspaikan johtajana, jäänmurtaja Nordica, öljyntorjunta-alus Halli ja Virosta vartiolaiva Kindral Kurvits.

Ongelmiin joutuneella rahtialuksella on normaalia käyttö-öljyä sen omiin tarpeisiin, mutta öljyä ei Rajavartiolaitoksen mukaan ole päässyt vuotamaan aluksesta.

Perjantaina pidettiin mahdollisena, että pelastustoimet jatkuvat vielä lauantain puolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

Lastu lentää ja tienoo pärisee: Moottorisahalla veistetään viikonloppuna toteemeja Kivijärvellä

Nyt eletään polkupyörävarkauksien sesonkiaikaa – katso täältä vinkit miten vältät pyöräsi päätymisen pitkäkyntisten käsiin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.